Toplum

Almanya’da 300 Euroluk Enerji Yardımının Detayları Belli Oldu

Almanya’da hükümetin çalışanlara bir kereliğine yapmayı planladığı 300 Euroluk enerji yardımının detayları belli oldu.
21 Nisan 2022
@Shutterstock

Almanya’da koalisyon hükûmetinin, artan enerji fiyatlarının vatandaşlara yansımasını azaltmak üzere planladığı 300 Euroluk enerji yardımının detayları belli oldu. Yardım ne zaman ödenecek? Kimler bu yardımdan faydalanabilecek? Bu yardım vergi beyannamalerini ne denli etkileyecek? Camia Haber sizler için araştırdı.

Kimler Faydalanabilecek?

Almanya’daki vergi mükellefi olan tüm çalışanlar 300 Euroluk enerji desteğinden faydalanabilecek. Kararda, “Vergi mükellefi olan her bir kişiye bir defaya mahsus mevcut maaşına ek olarak 300 Euro ödenecek” ifadesi yer alırken, bu yardımlar, çalışanlara işverenler tarafından ödenecek.

vergi beyannemesini etkileyecek mi?

Diğer yandan bu yardımın vergiye tabi olduğu ifade edildi. Buna göre yüksek vergi oranı olan maaşlarda kalan yardım miktarı daha düşük olacak. Vergiden muaf meblağ sınırının altında kalan maaşlara ise 300 Euro’nun tamamı eklenecek. Serbest meslek sahipleri ise enerji yardımını yıllık gelir vergilerinden 300 Euro düşebilecek.

yardımlar ne zaman hesaplara yatacak?

Söz konusu yardım paketi Federal Meclis ve Federal Konsey’den henüz geçmiş değil. Paketin buralarda da kabul görmesi gerekiyor. Söz konusu yardım paketinin mayıs ayında kesinleşmesi ve buna göre en erken 1 Haziran 2022 tarihinde başlaması öngörülüyor.

Herkes Faydalanabilecek mi?

Öte yandan yardım paketinden tüm vatandaşların faydalanması söz konusu olmayacak. Mevcut durumda emeklilerin yardım alacak kişilerin dışında tutulacağı belirtiliyor. Ayrıca minijob işlerinde çalışan kişiler de bu yardımdan faydalanamayacak. Son olarak ücretsiz meslek eğitiminde olan kişiler ile üniversite öğrencilerine de enerji yardımı yapılmayacak.

Buna karşın burs alan öğrenciler ile meslek eğitiminde olan kişilere ise 230 Euroluk yakıt yardımı yapılacak. İşsiz ve işsizlik parası alan vatandaşların bu yardımdan faydalanıp faydalanamayacağı ise henüz netleşmiş değil.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş