Toplum

Hanau’da İki Gün Süren İftar Davetine 3000 Kişi Katıldı

Hanau İslam Cemiyeti, iki yıllık bir pandemi molasının ardından, bu yıl da iki günlük bir Ramazan iftar çadırı kurdu. İftara iki gün boyunca 3000'den fazla kişi katıldı.
25 Nisan 2022
Hanau'daki Pazar Meydanında verilen iftara binlerce kişi katıldı.

İslam Toplumu Milli Görüş’e (IGMG) Bağlı Hanau İslam Cemiyeti , kentin merkezindeki Pazar Meydanında iki gün süren Ramazan iftar çadırı kurdu. Müslüman, gayr-i Muslim tüm Hanauluların açıktan davetli olduğu iftara iki gün boyunca 3000 kişi katıldı.

Hanau İslam Cemiyeti Başkanı Hakkı Taşçı iftar programında bir konuşma yaparak, iki günlük iftar çadırı ile “toplumsal birlikteliği” teşvik etmek istediklerini söyledi. İftar programı 23-24 Nisan’da iki gün boyunca saat 18:00’de başlayıp 22:00’de sona erdi.

Bu yılki iftar, bir terör saldırısı ve 2 yıllık pandemi sonrasında Hanauluları açık alanda bir araya getiren ilk iftar oldu. Başkan Taşçı, önce 19 Şubat 2020’deki korkunç saldırının, ardından iki yıl süren korona pandemisinin sosyal ve toplumsal hayatı ciddi şekilde etkilediğini, iftar ile toplumsal birlikteliğe vurgu yapmak istediklerini söyledi.

Ukrayna’da ve aynı zamanda dünyanın diğer bölgelerinde meydana gelen çatışma ve savaşların olmaması gerektiğini söyleyen Taşçı  “Böyle zamanlarda, bir arada durmak ve karşılıklı işbirliği için çabalayan herkesle dayanışma göstermek çok daha önemli. Bu iftarı düzenleyerek, barış ve saygıya dayalı etkileşimin yanı sıra her türlü nefret ve ayrımcılığa karşı bir imza atıyoruz” dedi.

Etkinliğe İslam Toplumu Mîlli Görüş (IGMG) Tanıtma Başkanı Selçuk Çiçek de katıldı. Özellikle savaşların ve çatışmaların olduğu bir dönemde oruç ayının manevi havasına girmenin zorlaştığını söyleyen Çicek, ama yine de “zamanımızın zorluklarıyla yüzleşmek için” gerekli gücü orucun manevi havasıyla bulmak gerektiğine işaret etti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş