Toplum

Hasene, Ukraynalı Savaş Mağdurlarına 20 Ton Gıda Yardımı Yaptı

Hasene, Ukraynada Kiev, Kharkiv, Nikolaev, Dnipro, Vinnitsa, Odessa, Lvov, Drogoboche Mukachevo, Lutsk ve Rovno’da savaş ortamında yaşamlarına devam edenlere gıda yardımı yaptı.
30 Nisan 2022
Hasene Ukrayna'da savaş mağdurlarına 20 ton gıda yardımı yaptı.

Hasene derneği Ukrayna’da savaşın mağduru ailelere kumanya yardımı yaptı. Toplam 20 ton ağırlığında gelen 992 gıda kolisi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Gıda kolileri Kiev’de savaştan en çok etkilenen yerleşim yerlerinde, Kharkiv, Nikolaev, Dnipro, Vinnitsa, Odessa, Lvov, Drogoboche Mukachevo, Lutsk ve Rovno’da yaşayan göçmenler ve muhtaçlara dağıtıldı.

Ukrayna’da devam eden savaş sivilleri daha çok etkiliyor. Savaşın uzun süre devam etmesi, insani krizi daha da derinleştiriyor. Evlerini terketmek zorunda kalanların yanı sıra, yerleşim yerlerini terketmeyen aileler de var. Ülkedeki savaş durumu sebebiyle birçok insan işsiz ve yapılan yardımlara muhtaç durumunda. Ülke genelinde hergün sirenler çalarken, savaşın devam etmesi ve yaşanan mağduriyeti daha da artırmasından endişe ediliyor.

Yetkililer bu tür olağandışı durumlarda gıda yardımlarının devam etmesinin önemli olduğunu ifade ettiler. Gıda dağıtımı yapılan aileler yardımlardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. İnsani yardım alan her ailenin çocuğu var. Ve kutulardaki tatlılar çocukların yüzlerinde gülücüğe ve sevince vesile oldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş