Gündem

Türkiye Otoyol Hız Sınırını 140’a Çıkarıyor

Türkiye oto yollardaki hız sınırlarını 140 kilometreye çıkaracak. Yüzde 10'luk ilave toleransla ceza sınırı da 154 kilometre olacak.
06 Mayıs 2022
Türkiye'de otoyollarda hız sınırı artırılıyor. @aa

Türkiye, otoyollardaki hız sınırını 120 kilometreden 140 kilometreye çıkarıyor. T. C. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir televizyon programında yaptığı açıklamaya göre, uygulama Kuzey Marmara otoyolu ile birlikte, İstanbul-İzmir ve Ankara-Niğde otoyolunda başlayacak.

1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak olan yeni kurala göre, otoyollardaki ceza sınırı da 154 kilometre olacak.

Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir ve Ankara-Niğde otoyolu haricindeki diğer otoyollarda ise hız sınırı 120 kilometreden 133 kilometreye çıkacak. Cezai sınırı da 143 kilometre olacak.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uygulamaya geçecek olan bu yeni genel kurala rağmen Karayollarının bazı yerlerde hız sınırlaması getirebileceğini söyledi.

Bakan Soylu ayrıca, normal bölünmüş yollarda ise hız sınırı artımı olmayacağını bildirdi. Ancak, her şehir içi ve mücavir alanda farklı olan hız sınırlamasının da standardize edilerek kolaylaştırılacağını açıkladı.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş