Gündem

Berlin’de Başörtülü Öğretmen Okulu Bırakmak Zorunda Kaldı

Berlindeki Nürtingen ilkokulu öğrencileri, başörtülü öğretmenlerinin geri dönmesini istiyor. Öğrenciler, başörtüsü yasağının toplumdaki önyargıları kuvvetlendireceğini ifade ediyor.
08 Mayıs 2022
@Shutterstock

Berlin’in Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg ilçesindeki bir ilkokulda stajyer olarak göreve başlayan başörtülü bir öğretmen, okulu bırakmak zorunda kaldı. Başörtülü öğretmenin okulunu, Berlin’de yürürlükte olan “Tarafsızlık (Neutralitätsgesetz)” yasasındaki “dinî sembollerin kullanılamayacağı” maddesine göre bırakmak zorunda kaldığı bildirildi.

taz gazetesinde yayımlanan bir habere göre başörtülü öğretmenin çalıştığı Nürtingen ilkokulundaki öğrenciler, öğretmenlerinin okula geri dönmeleri için imza kampanyası başlattı. Kampanyaya geçen çarşamba gününe kadar 500’den fazla öğrenci ve kişi imza attı.

Öğrenciler, en azında yasanın Federal Anayasa Mahkemesinde karar bağlanmasına kadar öğretmenin görevine devam etmesini istiyor.

Öğrencilerin öğretmenlerini geri istediği imza kampanyasındaki bilgilendirmede “Kamuda çalışanların tarafsızlık ilkesini kesinleştirmek doğrudur. Ancak dini sembollerin bu tarafsızlık ilkesi ile uyuşmadığı yönünde ta baştan ayrımcı ve caydırıcı bir bağlantı kurulması, halkın belirli kesimlerine karşı olumsuz önyargıları güçlendirecektir.” denildi.

Berlin’e hükümet eden sosyal demokratlar (SPD), İş Mahkemesinin konuya ilişkin kararına rağmen, kamuda başörtüsü yasağını savunuyor. Yeşiller ile Sol Parti ise yasağa karşı çıkıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş