Toplum

IGMG ve Hasene Almanya’daki Mültecilerin Yanında

İslam Toplumu Millî Görüş Rhein-Neckar-Saar (RNS) Bölgesi Kadınlar Teşkilatı (KT) ve Hasene Derneği mültecilere Kur’ân-ı Kerîm, bayram hediyeleri dağıttı, gıda yardımında bulundu.
09 Mayıs 2022

IGMG RNS Kadınlar Teşkilatı ve RNS Bölgesi Hasene temsilciliği Heidelberg’te bulunan ve çeşitli ülkelerde gelen çok sayıda mülteci bulunan mülteci kamplarında 1000 adet gıda paketi yardımı yaptı. Gıda paketlerinin yanı sıra çocuklar için çikolata ve şekerlemeler de dağıtıldı. Müslüman ülkelerden gelen mülteciler için ayrıca Kur‘ân-ı Kerîm, seccade ve tesbihler de verildi.

IGMG Kadınlar Teşkilatı RNS Kurumsal İletişim Başkanı Selma Emekci mültecilere yönelik yaptıkları çalışmayı şöyle aktardı: “Ramazanın ortalarında Heidelberg’teki mülteci kampında tercüman olarak çalışan bir Iraklı kadın bilhassa Müslüman mültecilerin ihtiyaçları konusunda bize başvurdu. Kadınlar Teşkilatı olarak kendisini bölgemize davet ettik, görüştük. Almanya’ya gelen mültecilerin ilk olarak alındıkları ve yaklaşık ortalama dört hafta kalıp ondan sonra başka kamplara gönderildikleri Heidelberg’teki kardeşlerimiz ve oradaki Müslümanlar için ilk etapta Kur’ân-ı Kerîm seccade ve bayanlara tesettür kıyafeti rica etti. Biz de biz Kur’ân-ı Kerîm için şubelerimize başvurduk bir kampanya başlattık. 5-6 gün içinde 600 tane Kur’ân-ı Kerîm topladık şubelerin yardımıyla kıyafetleri de RNS KT bölge yönetim kurulu olarak kendi aramızda topladık. 3-4 gün içinde üç araba dolusu kıyafet toplandı, tabii ki Hasene de devreye girince onlara 800 tane seccade tayin ettik.”

Müslüman mülteciler için Kur’an toplandı.

BAYRAM HEDİYESİ

Tüm bunları kampa teslim etmeleri sırasında Hasene ile tanışıldığını ve Hasene ile birlikte gıda yardımında da bulunulacağının ve mülteci çocuklarına bayram hasebiyle bayram hediyeleri vereceğini sözünü verdiklerini belirten Emekci şöyle devam etti: “Ortalama 1200 kişilik bir kamp orası biz Müslüman olup olmamasına bakmaksızın her evin kapısını çaldık her daireye kapıdan birer bayram hediyesi verdik, her bir poşette çocuklara çikolata şeker oyuncaklar vs. hediyeler koyduk.  Konserveler, pirinç salça vb. malzemelerden oluşan gıda yardımlarımızı verdik. Kur’ân-ı Kerîmleri ise her eve dağıtmadık dileyen Müslümanların alması için kampın ana salonuna bıraktık. Bu çalışmayı duyan Mannheim ve birkaç mülteci kampı daha bize benzer yardımlar için başvuruda bulundu.Onlarla da görüşmelerimiz var inşallah güzel çalışmalar yapacağız.”

Hasene Rhein-Saar-Neckar Bölge Sorumlusu Ersun Emekçi ise yardımların devam edeceğini ve esnaf ile birlikte yardımsever Müslümanların gayretle çalıştığını açıkladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş