Gençlik

Viyana’da “IFW Gençlik Olimpiyatları 22” Heyecan Dolu Yarışmalarla Gerçekleştirildi

Viyana İslam Federasyonu (IFW) Gençlik Teşkilatı altı farklı branşta yarışılan “IFW Gençlik Olimpiyatları 22” düzenledi.
RAMAZAN KOÇ
19 Mayıs 2022
@Camiahaber

Viyana İslam Federasyonu (IFW) Gençlik Teşkilatı 15 Mayıs 2022 tarihinde 10. Viyana’da bulunan Wienerberg Spor Sahası’nda altı farklı branşta yarışılan “IFW Gençlik Olimpiyatları 22” düzenledi. Olimpiyat takriben 50 sporseverin katılımı ile gerçekleşti ve kıran kırana verilen mücadelelerin ardından madalyalar ve kupalar sahipleriyle buluşturuldu.

gençler çeşitli branşlarda yarıştı

İlk defa düzenlenen “IFW Gençlik Olimpiyatları 22”de yarışmacılar, 100 metre ve 2800 metre Koşu, uzun atlama, yüksek atlama, gülle atma ve cirit atma kategorilerinde yarıştı. Sevgi, kardeşliğin ve dostluğun hakim olduğu yarışmalarda farklı milletlerden katılım olması da yarışmalara ayrı bir renk kattı.

Bireysel Puanlamalarda 2 farklı kategoride 2 Altın madalya kazanan St.Pölten Şubesi’nden Huzeyfe Pek Olimpiyatlara damgasını vururken şubesel puanlamlarda ise Interkulturelle Studentenvereinigung Wien (ISV) iki altın ve bir gümüş madalya ile birinci oldu. Yarışılan altı branşta birinci gelen sporcuların isimleri ise şu şekilde: Yüksek atlama: İsmail Butt (ISV), 100 metre koşu: Huzeyfe Pek (St. Pölten), Gülle atma: Waqar Bhatti (ISV), uzun atlama: Huzeyfe Pek (St. Pölten), cirit atma: Yusuf Kahraman (Eyüp Sultan 2), 2800 metre koşu: Eren Vural (Tuna)

“spor bahane, kardeşlik şahane”

Ev sahibi, IFW Gençlik Teşkilatı Başkanı Enes Pek, olimpiyatları şu şekilde değerlendirdi: “Elhamdulillah bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz olimpiyatlar yoğun bir katılım ve kardeşçe bir havada gerçekleşti. Katılan herkesi tebrik ediyorum. Bu olimpiyatları düzenlememizdeki asıl amaç spor ve sağlığın birbirinden ayrılmaz iki parça olduğunu, özellikle müslümanlar olarak tembellikten uzak, bedenimizi ve ruhumuzu spor ile zinde tutmamız gerektiğini hatırlatmaktı. Aynı şekilde ‘spor bahane, kardeşlik şahane’ sloganı ile kardeşliğimizi pekiştirdik.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş