Gündem

Bonn’daki Yangında Kundaklama Şüphesi: Hedef 4 Çocuklu Aile Olabilir!

Bonn yakınlarındaki Windeck kasabasında, oturulmayan bir binayı ateşe veren kişilerin ırkçı slogan attığı, hedeflerinde 4 çocuklu bir ailenin olup olmadığı araştırılıyor.
24 Mayıs 2022
@ feuerwehr-windeck.de

Almanya’nın eski başkenti Bonn yakınlarındaki Windeck kasabasında bir bina bitişiğindeki barakada çıkan yangında ciddi kudaklama şüphesinin olduğu belirtildi. Yangında küle dönen barakanın bitişiğindeki binada oturan 4 çocuklu ailenin kundaklamanın hedefi olup olmadığı araştırılıyor.

Görgü Tanıkları: Irkçı Sloganlar Attılar

Windeck’de iki gün önce sabaha karşı çıkan yangınla ilgili olarak görgü tanıkları ve yapılan ihbarları değerlendiren Bonn polisi, yangın çıkaran kişilerin yabancı düşmanı ırkçı sloganlar attığını tespit etti. Görgü tanıkları yangını çıkaran kişilerin üç arabayla kaçtıklarını bildirdi.

İlk Bulgular Yabancı Düşmanı Motivasyona İşaret Ediyor

Yangın ile ilgili soruşturmayı Devlet Güvenlik Birimi devralırken, yangını araştırmak için özel komisyon kurulduğu açıklandı. İlk soruşturmanın olası bir yabancı düşmanlığı motivasyonunu işaret ettiği için devlet güvenlik birimi ile savcılığın yakın işbirliği içinde çalıştığı aktarıldı

Yangının yakınlarında bulunan evde oturan 4 çocuklu aile ise güvenlik amacıyla korumaya alındı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş