Gündem

Avrupa Havalimanlarında Kuyruk Kaosu

Personel yetmezliği sebebiyle Amsterdam havalimanında kilometreyi bulan yolcu kuyrukları oluşurken, Köln ve Düsseldorf gibi Almanya havaalanlarında yolcular uçaklarını kaçırdı.
27 Mayıs 2022
Yolcu kuyruklarının oluşması üzerine Amsterdam havalimanında yine uçuşlar iptal edildi. @twitter

Geçen ay Hollanda Amsterdam (Schiphol) havaalanında başlayan kaos Avrupa’daki diğer diğer havalimanlarına da da yayıldı. İngiltere’de Londra Heathrow, Almanya’da Düsseldorf, Kön/Bonn, Hannover ve Frankfurt havalimanlarında yolcular uzun saatler beklemekte zorunda kaldı. Amsterdam Schiphol havalimanında dışarıdaki yolcu kuyruğunun kilometreleri bulduğu açıklandı.

KLM Yine Sefer İptal Etti

Hollanda Hava Yolları KLM, Nisan ayı sonunda yaptığı gibi bir çok seferi iptal etti ve bilet satışlarını durdurdu.

Geçen hafta yüzlerce yolcunun hava alanına erken saatte gelmesine rağmen uçaklarını kaçırması ile gündeme gelen Almanya’nın Köln/Bonn havalimanında da uzun kuyrukların bu yaz aylarında da devam edeceği açıklandı. Güvenlik kontrolü yapan şirket, çalışanların büyük biri bölümünün raporlu olduğunu dolayısıyla az personelle çalışmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Amsterdam havalimanındaki kuyruklar sokaklara taştı.

Personel Yetmiyor

Havalimanlarındaki personel yetmezliğinin ana sebebinin, havalimanların işletmelerinin pandemi gerekçesi ile çok sayıda işçiyi çıkarması olduğu bildirilirken, işletmelerin yeni çalışan istihdam etmeye yanaşmadığı da ifade edildi.

Personel yetmezliği ayrıca yolcularla eşyalarının aynı seferde taşınamaması problemini de beraberinde getirdi. Uçuşa yetişebilen çok sayıda yolcunun eşyalarının ancak bir sonraki ya da bir gün sonraki seferlerle taşındığı bildirilirken, hava alanlarının gerekli tedbirleri almaması da eleştiri konusu oldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş