Toplum

“Orduda İslami Manevi Rehberlik Hizmeti Olması Artık Kaçınılmazdır”

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş, Alman Silahlı Kuvvetleri’ne 100 milyar avroluk bütçe ayrılması açıklama yaptı. "Orduda İslami manevi rehberlik hizmeti olması artık kaçınılmazdır." dedi.
01 Haziran 2022
IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, Alman Silahlı Kuvvetleri’ne 100 milyar avroluk bütçe ayrılması münasebetiyle bir açıklama yaptı. “Alman Silahlı Kuvvetleri sadece silah teçhizatıyla değil, aynı zamanda İslami manevi rehberlik hizmetiyle de daha sağlıklı ve güçlü hâle gelecektir.” diye konuştu.

Açıklamanın devamında, Alman Silahlı Kuvvetleri’nde  3 binin üzerinde Müslüman askerin görev yaptığını belirten Altaş, “Bu sayı her geçen gün artmaktadır. Ancak Hristiyan ve Yahudi askerlerin aksine, Müslüman askerler için İslami manevi rehberlik hizmeti sunulmamaktadır. Uzun yıllardır devam eden bu çifte standardı anlamak mümkün değildir ve bu artık düzeltilmesi gereken büyük bir eksikliktir.” diye vurguladı.

Federal Hükûmet’e bu konuyu artık tozlu raflardan tekrar gündeme alıp gereğini yapma çağrılarını yinelediklerini belirten Bekir Altaş, “Güçlü askerler sadece silah teçhizatına değil, aynı zamanda hem iyi zamanda hem de kötü zamanda manevi desteğe ihtiyaç duyarlar. Ancak binlerce Müslüman asker bu imkândan mahrum bırakılmış durumdadır.” diye kaydetti.

İnsanların özellikle kriz zamanlarında inançlarına tutunup destek aradıklarını belirten Altaş, “İşinin ehli, güvenilir kişilerle konuşma ihtiyacı hissederler. Müslümanların içlerini döktükleri, güvendikleri ve güç aldıkları bu kimseler imamlardır. Federal Hükûmet Alman Silahlı Kuvvetleri’ndeki Müslüman askerlere bu haklarını teslim etmedikçe görevini yerine getirmemiş olacaktır.” diye ekledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş