Gündem

Almanya’da “Duldung” Sahiplerine İkâmet İzni Çıkacak

Almanya, ülkede kalma izni olmayan ancak Duldung denilen geçici bulunma müsadesi olanlara ikâmet izni vermeyi planlıyor.
07 Haziran 2022
Almanya Duldung sahiipilerin ikamet izni vermeyi planlıyor. @Wikimedia Commons

Almanya’da İçişleri Bakanlığı, Almanya’da oturum izni olmamasına rağmen geçici kalma müsadesi verilen ve Almancada Duldung denilen izin sahiplerine ikamet izni vermeyi planlıyor.

Spiegel’in haberine göre, Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser bir yasa tasarısı hazırlatıyor. Tasarıya göre, 5 yıldan fazla Almanya’da yaşayan, ancak kendisine ikâmet izni verilmeyenlerle ilticası kabul edilmeyenlere ikâmet izni öngörülüyor.

Geçimi Temin Şart

İkâmet izni için belirli şartlar aranacak. Bu şartlar arasında, 5 yıldan beri Almanya’da bulunmak, Almanca öğrenmiş ve devletten sosyal yardım almamış olma şartı yer alıyor.

100 binden fazla göçmeni ilgilendiren yasa tasarısında Almanya’da suç işlemiş olmamak ve Almanya’ya girişte kimlik bilgilerinde yanlış beyanda bulunmama şartı da aranacak.

Duldungtan normal ikâmet iznine geçmek için önce bir yıllık ikâmet izni verilecek. Daha sonra da bu süre zarfında Almanca bilip bilmediği ve kenedi geçimini sağlayıp sağlayamadığı araştırılacak. Şartlara uyanlara ikâmet izni verilecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş