Dünya

Avrupa’dan Hacca Gidişlerde Önemli Gelişme

Bu yıl, Avrupa, Amerika ve Avustralya’dan hacca gidecek Müslümanlar hac müracaatlarını online olarak kendileri yapacak. Müracaat sonrasında kura çekilecek. Hac organizesini sadece Suud Hac Bakanlığı yapacak.
07 Haziran 2022
Avrupa ve Amerika'dan hacca gidecek olan Müslümanlar vize müracaatlarını online olarak kendileri yapacak.

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı, Avrupa, Amerika ve Avustralya’dan hacca gidecek Müslümanların kayıtlarının bizzat hacıların kendileri tarafından yapılması şartını getirdi.

Suud Hac Bakanlığından yapılan açıklamada, bu ülkelerde yaşayan Müslümanlar Suud Hac Bakanlığı tarafından kurulan www.motawif.com.sa/home/en-euonline sitesinden gerekli müracaatları kendileri yapacaklar.

Online müracaat etmiş olmak hac vizesi almak için yeterli olmayacak. Yapılan çekiliş sonrasında bakanlık ilgili kişiye vize müracaatının kabul edildiğini bildirecek. Çekilişin hangi tarihte yapılacağı ise tam olarak bildirilmedi. Suud Hac Bakanlığı havaalanından almak dahil diğer tüm hizmetleri kendisi yapacak.

Aşı ve PCR Testi Şart

Yeni uygulamaya göre, hac vizesi kabul edilip, ücretleri ödeyenler Suudi Arabistan’a Suudi Arabistan’ın kabul ettiği korona aşılarını tam yaptırmış olma şartı ile PCR testi ibraz ederek girecekler.

65 Yaş Sınırı

Suud Hac Bakanlığı hac için bu sene yaş sınırı da koydu. 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle 65 yaşını doldurmuş olanlara hac vizesi verilmeyecek. Bakanlık 1 Temmuz 1957 tarihinden sonra doğmuş olanlara hac vizesi verecek. Öncelik, daha önce hiç hac yapmamışlara verilecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş