Dünya

Hindistan’da 600 Müslüman Mahkemeden Ötanazi İzni İstedi

Hindistan’da balıkçılık yapmaları, haksız gerekçelerle yasaklanan 600 Müslüman mahkemeden toplu ötanazi olma hakkı istedi.
07 Haziran 2022
Hindistan'da tek geçim kaynakları olan balıkçılık yapmaları yasaklanan 600 Müslüman ötanazi hakkı istiyor.

Hindistan’ın Gujerat eyaletinin Porbandar şehrine bağlı Gosabara balıkçı köyünde yaşayan 600 Müslüman eyalet mahkemesine baş vurarak topluca ötanazi olma izni istedi.

Tek geçimlerinin balıkçılık olduğunu ancak, hükümetin 2016 yılından beri kendilerine balıkçılık yapma yasağı getirdiğini bildiren 600 Müslüman, geçimlerini sağlayamadıkları için artık yaşama imkanları kalmadığını bildirdi.

Hükümetin kendilerine tek geçim kaynakları olan balıkçılığı yasaklaması ve balıkçılık yapan Kharva kastı mensuplarının saldırılarına göz yumması sebebiyle yaşamak istemediklerini bildiren köylüler, Hindistan’da kanunen yasak olan ötanazinin kendileri için istisna tutulmasını istedi.

Gujerat eyalet hükümeti Gosabara köyünde yaşayan Müslümanlara, sahibi bilinmeyen bir teknede bulunan patlayıcılar sebebiyle 2016 yılından beri balıkçılık yapma yasağı getirmişti. Daha sonra, köylülerin bu olayla alakası olmadığı anlaşılmış, fakat, yasaklama kaldırılmamıştı.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş