Toplum

Sıla Yolcuları Bu Yıl Da Kapıkule’de İkramlarla Karşılanacak

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) öncülüğünde Hasene International derneği ve Hennes Tour desteği ile, 25 Haziran’dan itibaren karayolu ile Avrupa’dan Türkiye’ye gidenleri Kapıkule’de karşılayacak.
13 Haziran 2022

IGMG öncülüğünde Hasene International ile Hennes Tour iş birliğinde Avrupa’dan Türkiye’ye giden veya dönen yolcular, Kapıkule’de çeşitli ikramlarla karşılanacak. Bu yıl da Kapıkule sınır kapısına 250 metre mesafede bulunan Fatih Sultan Mehmet Camii park alanında stant kurulacak.

Uygulama 25 Haziran – 31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tüm gün açık olacak stantlarda Avrupa’dan gelen gönüllülerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 15 kişilik bir ekip hizmet sunacak.

Yolculara çay-kahve ikramlarında bulunulacak, içinde kolonya, seccade, boyama kitabı, araba kokusu kalem ve çocuklar için şeker gibi ürünlerin bulunduğu hediye paketleri dağıtılacak.

Camia Haber‘e konu hakkında bilgi veren Hasene International Başkanı Mesud Gülbahar, Kapıkule’de geçtiğimiz yıl Hennes Tour ile ortaklaşa işbirliğinde başlattığımız çalışmayı bu yıl IGMG öncülüğünde yapacaklarını aktardı. 2021’de Kapıkule’de sunulan bu hizmetin 2019 yılında Babaeski sınır kapısında sunulduğunu kaydeden Gülbahar, bu bağlamda çalışmanın bu yıl üçüncü kez gerçekleştirileceğini belirtti.

Gülbahar, daha önce yapılan çalışmaların büyük ilgi ve takdir gördüğünü vurguladı. Yolculara Türkiye’ye yapılan girişte sıcak bir karşılamanın yol yorgunluğunu hafiflettiğini belirten Gülbahar, dönerken de bir veda babında Kapıkule sınır kapısındaki bekleme süresinin yükünü hafiflettiğini söyledi. Kumanya ve  Kurban Kampanyası gibi çalışmalarda Hasene’ye olan desteğini hiç esirgemeyen hayırseverlere de bu çalışma aracılığıyla bir nevi teşekkür etmek istediklerini ekledi.

Bu yılki hizmet kapsamında yolculara anlaşmalı otellerde konaklama imkânı sunulacak. Yol güzergahında olası ihtiyaç durumlarında tamirhane ve lokanta tavsiyelerini belirlemek için de çalışmalar devam ediyor. (ik)

 

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş