Toplum

Süpermarket Zinciri Lidl’den “Beni Kurtar” Paketleri

Almanya merkezli süpermarket zinciri Lidl her geçen gün daha fazla şubesinin girişinde bulunan meyve ve sebze kutularını 3 Euro’dan satışa sunuyor.
Emine Güler
17 Haziran 2022
@Facebook

Gıdaya yapılan zamlar vatandaşların yeme-içme ve alışveriş alışkanlığını doğrudan etkiledi. Almanya merkezli süpermarket zinciri Lidl artan pahalılıktan etkilenen tüketiciye alternatif bir çözüm sundu. Bunlardan biri son günlerde Lidl şubelerinin girişlerinde rastlayabileceğiniz uygun fiyatlı sebze ve meyve paketleri.

Bu uygulamayla Lidl, tüketicinin cebini rahatlatmanın yanı sıra sürdürülebilirliği de teşvik etmeyi amaçlıyor. Lidl marketler zinciri adına yapılan açıklamada özellikle meyve ve sebze ürünlerinde israfının önüne geçmek istendiği belirtildi. Ayrıca perakende marketler zincirinin gıda kayıplarını ve organik atıkları 2025 yılına kadar yüzde 30 oranında azaltmayı hedeflediği belirtildi. Alternatif olarak sunulan ‘Beni Kurtar’ adı verilen paketlerde ise renginde ve şeklinde hafif bozulma olan meyve ve sebzeler düşük fiyata tüketiciye sunuluyor. Bu uygulama ile hem israfın önlenmesi hem de düşük gelirli tüketicilerin rahat alışveriş yapması amaçlanıyor.

SÜPERMARKETLERİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

Lidl’den yapılan açıklamanın devamında ise “Beni Kurtar” konsepti ile müşterilere uzun vadede gıda tasarrufunda yardım etmek istendiği belirtildi. Lidl’in yanı sıra Aldi, Rewe, Edeka gibi perakende marketlerin de uzun zamandır sürdürülebilirlik konusu üzerinde çalışmalar yaptığı ifade edildi. Tüketicilerin ürünlerin menşeinden, son kullanma tarihlerine kadar çok dikkatli olduklarını gözlemleyen market yetkilileri, bazı ürünlerin son kullanma tarihi geçmiş olsa dahi tüketilebileceğine dikkat çekti. Tüketicilerin bir kısmı Lidl’ın uygulamasını ekolojik düzene katkıdan dolayı desteklerken, diğer bir kısmı ise bozulmuş ürünlerin satışa sunulmasından endişe ediyor.

ÇÖPE ATILAN GELECEK

Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nden yapılan açıklamaya göre, dünya çapında yaklaşık 1,3 ton gıda israf ediliyor. Yalnızca Almanya’da 12 milyon ton besin çöpe atılıyor. Dünya açlıkla mücadele örgütünün hesaplamalarına göre kişi başına yaklaşık 75 kilo gıda çöpe gidiyor. (c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş