Gündem

Altaş: “Gönüllülere Daha Erken Yaşta Emeklilik İmkânına Dair Tartışmaları Memnuniyetle Karşılıyoruz”

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Feaser’in gönüllülük esasına dayalı çalışmalarda bulunan kimselerin daha erken yaşta emeklilik hakkına kavuşmaları talebi münasebetiyle bir açıklama yaptı.
11 Ağustos 2022
İslam Toplumu Millî Görüş Genel Sekreteri Bekir Altaş

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş gönüllülere daha erken yaşta emeklilik imkânına dair tartışmaları memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. Altaş, Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Feaser’in gönüllülük esasına dayalı çalışmalarda bulunan kimselerin daha erken yaşta emeklilik hakkına kavuşmaları talebi münasebetiyle bir açıklama yaptı. Bekir Altaş, “Gönüllü çalışmaların teşviki ve ödüllendirilmesi bizleri son derece memnun etmektedir. Bununla birlikte, gönüllülüğün sadece bir isteme meselesi değil, aynı zamanda buna güç yetirebilme meselesi de olduğu unutulmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

IGMG Genel Sekreteri,cami cemiyetlerinin aktif ve değerli çalışmalarnın da bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Altaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Federal İçişleri Bakanı Nancy Feaser’in uzun süreli gönüllü çalışma sahiplerini daha erken yaşta emeklilikle ödüllendirme girişimini memnuniyetle karşılıyoruz. Fedakârlık göstererek kendilerini toplumun hizmetine adayan insanları ödüllendirmek hem doğru hem de gereklidir. Ancak ‘emeklilik ikramiyesi’ sadece kurtarma hizmeti ve sivil koruma ile sınırlı kalmamalı, tüm sosyal alanları kapsamalıdır. Cami cemiyetlerinin aktif ve değerli çalışmaları da bu kapsamdadır. Milyonlarca Müslüman’ın dinî temel ihtiyaçları, yıllar boyunca kesintisiz devam ettirilen gönüllü çalışmalar sayesinde karşılanmaktadır. Gönüllüler olmasaydı camiler de Müslümanlara hizmet eden altyapılar da olmayacaktı.

“Gönüllülerimizin fedakârca katkıları olmasaydı bu müesseselerin ayakta kalması mümkün olmazdı”

İslami bir teşkilat olarak bizler Almanya’da 300’ün üzerinde caminin yanı sıra eğitim, sosyal hizmetler, rehberlik ve daha birçok alanda faaliyet gösteren yüzlerce kurumu bünyemizde barındırıyoruz. Gönüllülerimizin fedakârca katkıları olmasaydı bu müesseselerin ayakta kalması mümkün olmazdı. Bu insanlar toplumun huzuru için vazgeçilemez unsurlardır ve İçişleri Bakanı Feaser tarafından da önerildiği şekliyle, gayretlerinin karşılığını hak etmektedirler.

Gönüllü çalışmaların sadece bir isteme meselesi değil, aynı zamanda buna güç yetirebilme meselesi de olduğunu da hatırlatan Altaş şu ifadeleri kullandı: “Çünkü genellikle sadece buna vakit ayırabilen ve karşılık beklemeden çalışmaya finansal anlamda güç yetirebilecek kimseler toplumsal hizmetlere kendilerini adayabilme imkânına sahiptirler. Birden çok işte çalışan veya fiziki açıdan yıpratıcı meslekler icra eden kimselerin gönüllülük esasına dayalı çalışmalara katkı sağlamaları çok beklenen bir durum değildir.

Bu durum aynı zamanda mevcut gönüllü araştırmasından elde edilen bulguyla da örtüşmektedir. Araştırmaya göre ankete katılan Almanya’daki Müslümanların yaklaşık %22’si gönüllü çalışmalarda bulunuyor ve bu Almanya geneliyle kıyaslandığında oldukça düşük bir oran. Diğer araştırmalardan da bildiğimiz üzere, Müslümanların geçimlerini sağlamak için güvencesiz işlerde çalışmak zorunda kalma olasılıkları çok daha yüksek. Sayın Bakan’ın önerisi neticede sadece gönüllü çalışmayı finansal olarak kaldırabilecek kimselere daha iyi imkânlar sunmakla sınırlı kalmamalıdır.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş