Gündem

Almanya’da Binanın Çatı Katında Çıkan Yangında 4 Kişi Öldü

Almanya’nın Thüringen eyaletinin Apolda kentinde bir binanın çatı katında çıkan yangında 4 kişi hayatını kaybetti. Polis kundaklama şüphesiyle bir kişiyi gözaltına aldı.
30 Ağustos 2022

Thüringen polisinden yapılan açıklamada, dün henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında iki kişinin yaşamını yitirdiği, bugün de binanın çatı katında yapılan inceleme sırasında iki cesedin bulunduğu kaydedildi.

Hayatını kaybedenler arasında alevlerden kaçmak için pencereden atlayan 53 yaşında bir kişi bulunduğu belirtilen açıklamada, aralarında çocukların da yer aldığı 21 kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, polisin kundaklama şüphesiyle inceleme yaptığı aktarıldı.

1 Kişi Gözaltına Alındı

Thüringen Eyaleti İçişleri Bakanı Georg Meier, 35 yaşındaki bir kişinin kundaklama şüphesiyle gözaltına alındığını söyledi. Söz konusu kişinin polise teslim olduğunu belirten Meier, bu yangın felaketinden dolayı derinden sarsıldığını dile getirdi.

Alman basınında yer alan haberlerde, yangın çıkan binanın kullanılamaz hale geldiği ve zararın yaklaşık 2 milyon avroyu bulduğu ifade edildi.(aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş