Gündem

Almanya’da 3. Yardım Paketi Açıklandı: Çocuk Parası ve Kira Yardımı Artıyor!

Almanya’da iktidar partileri son yıllarda artan enflasyona karşı vatandaşı desteklemek amacıyla 3. yardım paketini açıkladı. Pakete göre, çocuk parası ve konut kira yardımı artırılacak.
04 Eylül 2022
@shutterstock

Almanya, pandemi ve Ukrayna savaşı dolayısıyla ekonomik sıkıntıya giren vatandaşlara yeni bir yardım paketi açıkladı. Yeni yardım paketinde çocuk parası ve konut kira yardımı artırılacak.

Çocuk Parası 18 Euro Artacak

Federal Başbakan Olaf Scholz tarafından açıklanan 3. yardım paketinde çocuk parasının yılbaşından itibaren 18 Euro daha artırılması, 449’luk Harz IV diye bilinen sosyal yardım ödeneğinin yılbaşından itibaren adının Bürgergeld’e (Yurttaş ödeneği) dönüştürülerek 500 Euroya çıkarılması kararlaştırıldı.

Ev Kirası Yardımı

Yeni yardım paketinde konut kirası yardımı (Wohngeld) alma üst sınırı da yükseltilecek. Böylece yaklaşık 2 milyon hanenin daha ev kirası yardımı almasına imkân tanınacak Konut kirası yardımları, kalorifer ve elektrik giderleri dikkate alınarak artırılacak. Bu yıl onuna kadar konut kirası yardımı alanlara ise ek ısıtma ve elektrik yardımı yapılacak.

9 Euro’luk Bilet

3 ay boyunca devam eden ve tüm Almanya’da geçerli olan aylık 9 Euro’luk biletlerin yerine ise dijital abonelik usulüyle alınabilecek olan toplu ulaşım bileti geçerli olacak. Bu biletin aylık ücreti kesinleştirilmedi. Ücreti eyaletler belirleyecek. Federal hükümetin 1.5 Milyar Euro ile destekleyeceği biletlerin aylık ortalamasının 49-69 Euro arasında olması öngörülüyor.

Enerji Kârları Dar Gelirli Vatandaşa Yansıtılacak.

Bu arada, gaz fiyatlarını gerekçe göstererek, rüzgar ve güneş enerjisi gibi gaz ile bağlantılı olmayan kaynaklarla üretilen elektrik fiyatlarındaki yüksek artıştan vergi alınacak ve bu vergi der gelirli vatandaşa yansıtılacak.

Paketi Koalisyon Ortakları Beraber Açıkladı

Paketin açıklandığı basın toplantısına Başbakan Olaf Scholz ile birlikte iktidar ortağı Yeşiller’in Eş Genel Başkanı Omid Nouripour, Federal Maliye Bakanı ve Hür Demokratlar (FDP) lideri Christian Lindner ve SPD Eş Genel Başkanı Saskia Esken de katıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş