Gündem

Almanya’da Enerji Yardımı Dolandırıcılığı: 300 Euro Alacakken Paranızdan Olmayın!

Almanya’da hükümet çalışanlara bir kereliğine 300 Euroluk enerji yardımı yapıyor. Dolandırıcılar, bu yardımı fırsata çevirip vatandaşları dolandırmaya çalışıyor.
08 Eylül 2022
@aa

Almanya’da hükümet, artan enerji fiyatlarının vatandaşlara yansımasını azaltmak üzere, ülkede çalışan her vergi mükellefine bir kereliğine mahsus 300 Euro enerji desteği veriyor. Bu yardımı fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılar ise vatandaşları mail ve sms yoluyla dolandırmaya çalışıyor.

banka adına sahte web sitesi

Almanya Tüketici Merkezi yaptığı duyuruda, dolandırıcıların “Sparkasse” adlı banka adına vatandaşlara mail gönderdiğini belirtti. Bu maillerde kimlerin enerji yardımından faydalanabildiğinin belirtildiği ifade edildi. Buna göre söz konusu kişilerin banka adına oluşturulan sahte web sitesine yönlendirilmeye çalışıldığı aktarıldı.

bilgilerin doğrulanması işteniyor

Mailde, “Kimlik bilgileriniz ile yardımdan faydalanabileceğinizin tespiti için, bankamıza daha önce verdiğiniz bilgilerinizi doğrulamanız gerekmektedir. Ancak bu şekilde gelecek dört hafta içerisinde enerji yardımınız ödenebilmektedir.” ifadeleri yer alıyor.

“bilgilerinizi kesinlikle vermeyin!”

Almanya Tüketici Merkezi yapılan açıklamada son olarak vatandaşları kesin bir dille uyarılırken, “Eğer enerji yardımı noktasında sizden bilgileniriz istenirse, kesinlikle hiç bir internet linke tıklamayın ve söz konusu mesajlara cevap dahi yazmayın!” diye kaydedildi.

Dolandırıcıların, söz konusu vatandaşların kimlik bilgileriyle, kimlik hırsızlığı, internet üzerinden alışveriş veya çeşitli yasadışı faaliyetler yaptığı tahmin ediliyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş