Toplum

Almanya’da Eşcinsel Çifte Verilen Emir Geri Alındı

Almanya'da eşcinsel bir çifte verilen Türkiye kökenli Aygül Küçükbıyık’ın 10 aylık oğlu Emir, tepkiler sonrası bu çiftten alınarak yurda yerleştirildi.
26 Eylül 2022

Almanya’da Türkiye kökenli Aygül Küçükbıyık’ın eşcinsel çifte verilen 10 aylık bebeği Emir, bu çiftten alınarak yurda yerleştirildi. Emir bebeğin daha sonra ise Türkiye kökenli bir aileye verileceği kaydedildi.

Konuyla ilgili Camia Habere konuşan Küçükbıyık, “Emir eşcinsel çiftten alındı. Şu an yurtta kalıyor. Gençlik dairesi Türk koruyucu aile arayışında.” ifadelerini kullandı.

“Türk bir aileye verilmesini istiyorum”

Anne bu hafta çocuğuyla görüşmek için randevu talebinde bulunduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı.

“Türk bir aileye verilmesini istiyorum. Dinine ve kültürüne yabancı yetiştirilmesini istemiyorum. Türkçe öğrensin istiyorum. Bundan önce çocuğumu ayda bir görme hakkım vardı. Türk bir aileye verilirse belki haftada bir görebilirim.”

Karar sonrası çok mutlu olduğunu belirten Küçükbıyık, bu süreçte Düsseldorf Aile Ataşeliği’nin de kendisiyle çok ilgilendiğini söyledi. Kendisine evini ve düzenini kurmada yardımcı olduklarını belirterek, bir sonraki adımının ise çocuğunu geri almak olacağını ifade etti.

Almanya’nın Duisburg kentinde yaşayan 30 yaşındaki Aygül Küçükbıyık’ın oğlu Emir, Aachen Gençlik Dairesi tarafından himaye altına alınarak, Köln kentinin yakınlarında eşcinsel bir çifte verilmişti.

Küçükbıyık, psikolojik nedenlerden dolayı çocuğa bakamayacağı ve çocuğun gelişiminin geride olduğu gerekçe gösterildiğini belirterek oğlu Emir’in 30 Mayıs 2021 tarihinde himaye altına alındığını ifade etmişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş