Ucuz Uçuş Dönemi Sona Erdi: Bilet Fiyatları Patlıyor!

Ucuz Uçuş Dönemi Sona Erdi: Bilet Fiyatları Patlıyor!

Almanya’da son dönemde alışılmışın dışında artış gösteren uçuş fiyatlarıyla ilgili uzmanlar, bu durumun uzun vadede değişmeyeceği yönünde fikir bildirdi.

Uçuş fiyatları son dönemler artış göstermeye devam ederken, bu durum sonbahar tatilinde de devam ediyor. Uzmanlar, konuyla ilgili görüş belirtirken, bu durumun uzun vadede devam edeceğini belirtti.

 Yüzde 22,7 Artış

Almanya Federal İstatistik Dairesi tarafından yapılan açıklamada, ağustos ayı uçuş fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 12,5 arttığı belirtildi. 2019 yılına kıyasla ise aradaki fiyat farkı çok daha fazla. Buna göre 3 senenin ardından fiyatlar yüzde 22,7 artış gösterdi.

 En Büyük Neden Benzin Fiyatları

Yüksek uçuş fiyatlarının nedeni ise artan benzin fiyatları, uçaklardaki azınlık, personel sıkıntısı ve artan üretim fiyatları olarak gösteriliyor. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle fahiş şekilde artan benzin fiyatları en büyük neden olarak göze çarpıyor.

 Rynair ve Lufthansa da Fiyat Artırıyor

Avrupa’nın en büyük düşük maliyetli havayolu şirketlerinden Ryanair dahi, uçuş fiyatlarını yüzde 25 arttıracağını duyurdu. Şirketin Almanya Müdürü Andres Gruber, yaptığı açıklamada, ortalama fiyatın 5 sene sonra 40 Euro’dan 50 Euro’ya yükseleceğini belirtti. Lufthansa şirketi de fiyat artış duyurusu yaptı.(bb)