Toplum

Almanya’da Toplu Taşımada “49 Euro’luk Bilet” Uygulaması Geliyor

Almanya’da hükümet, toplu taşımada “9 Euro’luk Bilet” uygulaması sonrası yeni “49 Euro’luk Bilet” uygulamasını yürürlüğe koymaya hazırlanıyor.
13 Ekim 2022
@Shutterstock

Almanya’da hükümet, toplu taşımada “9 Euro’luk Bilet” uygulaması sonrası yeni “49 Euro’luk Bilet” uygulamasını yürürlüğe koymaya hazırlanıyor. Yeni uygulamaya göre biletler dijital ortamda satın alınabilecek. Söz konusu uygulamanın ülke genelinde geçerli olması en hızlı şekilde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Kesin bir tarih ise henüz netleşmiş değil.

“yıllık 1,5 milyar Euro bütçe ayrılacak”

Ulaştırma Bakanları Konferansı’na Başkanlık eden Maike Schaefer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni indirimli bilet fiyatının 49 Euro olmasının kararlaştırıldığını söyledi. Uygulama için 2023 yılı itibariyle yıllık 1,5 milyar Euro bütçe ayrılacağını kaydetti. Eyaletlerin bu bütçeyi aynı oranda finanse edeceği bilgisini paylaştı. İki senenin ardından bu modelin tekrardan değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

“en hızlı şekilde yürürlüğe girmeli”

Ulaştırma Bakanı Volker Wissing de bu kararı memnuniyetle karşılarken, “Söz konusu bilet en hızlı şekilde yürürlüğe girmeli.” diye kaydetti. Toplu taşımayı daha modern hale getirmek istediklerini de belirten Wissing, uygulamanın tamamen dijital olarak sunulacağının altını çizdi. Biletin ayrıca abonelik sistemiyle satışa sunulacağını ifade eden Wissing, “Abonelik otomatik olarak uzayacak fakat aylık iptal edilebilir olacak.” bilgisini aktardı.

9 Euro’luk Bilet yoğun ilgi görmüştü

Almanya’da hükümet, enerji fiyatlarındaki artış ve hayat pahalılığına karşı vatandaşı rahatlatmak için planlandığı ekonomik destek programı kapsamında haziran ayında “9 Euro’luk Bilet” uygulamasını yürürlüğe koymuştu. Ucuz bilet kampanyasına halk yoğun ilgi göstermiş, üç aylık dilimde 50 milyonu aşkın bilet satılmıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş