Gündem

Almanya’da Hastane 14 Yaşındaki Müslüman Öğrenciyi Başörtüsü Nedeniyle İşe Almadı

Almanya’da 14 yaşındaki Müslüman öğrencinin hastaneye yaptığı staj başvurusu başörtüsü nedeniyle reddedildi.
26 Ekim 2022
@aa

Almanya’da iş yerlerindeki başörtüsü yasakları devam ediyor. Son olarak Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Herne şehrinde 14 yaşındaki Müslüman öğrencinin, başörtüsü nedeniyle staj başvurusu reddedildi. Ancak başörtüsüz şekilde staj yapabileceği söylenen genç kızın ailesi olay sonrası konuyu mahkemeye taşıma kararı aldı ve hastaneyi dava etti.

“ilk söylenen hastanede başörtüsü ile çalışamayacağım oldu”

Konuyla alakalı açıklamarda bulunan genç kız, hastanede öncesinde çalışanlarla bir ön görüşme gerçekleştirdiğini belirtirken, “Beni gayet iyi karşılayıp iş görüşmesi için davette bulunmuşlardı. Fakat daha sonra iş görüşmesine geldiğimde bana ilk söylenen, hastanede başörtüsü ile çalışamayacağım idi.” diye kaydetti.

“gerçekten başörtüsüyle çalışmayı düşünüyor musun?”

Görüşmede kendisine sorulan ilk sorunun, “Burada gerçekten başörtüsüyle çalışmayı düşünüyor musun?” olduğunu belirten genç kız,” Bu soru üzerine şok oldum. Bu ırkçı söylemden sonra ne söyleyeceğimi bilemedim. Kesinlikle başörtümü çıkarmayacağımı söyledim. Ben daha 14 yaşındayım. Gözyaşlarıyla evin yolunu tuttum.

Hastene: “Başörtüsü ile çalışmak yasak!”

Hasteneden konuyla ilgili Alman online haber portalı IslamiQ’e yapılan açıklamada, “Müslüman kadınların başörtüsü takma kararını saygıyla karşılıyoruz. Fakat Tarafsızlık ilkeleri nedeniyle Herne’de evanjelik kiliselere ait özel hastanelerde başörtüsü ile çalışmak veyahut staj yapmak yasak.” ifadeleri kullanıldı.

Herne’de Daha önce de Benzer Olay

Herne’de yine bu yıl benzer bir olay yaşanmıştı. Marien Hastanesi’nde 3 aylık süreyle staj yapmak isteyen Melda isimli Müslüman kadın, göreve başladıktan 2 hafta sonra başörtüsü nedeniyle hastaneden uzaklaştırılmıştı. Başörtüsünü çıkarma talebini reddeden genç kadın, stajını tamamlayamamıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş