Toplum

IGMG Genel Sekreteri Ali Mete: Müslümanların Vergileriyle İslam Düşmanı Vakıf Desteklenmemeli

İslam Toplumu Millî Görüş Genel Sekreteri Ali Mete, Desiderius Erasmus Vakfı’na devlet finansmanı verilmemesi hakkında Federal Anayasa Mahkemesi’nde görülecek sözlü duruşma münasebetiyle bir açıklama yaptı.
26 Ekim 2022
IGMG Genel Sekreteri Ali Mete @camiahaber

İslam Toplumu Millî Görüş Genel Sekreteri Ali Mete, İslam ve göçmen karşıtı söylemleriyle bilinen sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) Parti’ye yakın Desiderius Erasmus Vakfı’na kamu kaynaklarının teşvik olarak aktarılmasının milyonlarca Müslüman vergi mükellefinin kabul edemeyeceği bir durum olduğunu belirtti. Mete, vakfın kanunla devlet fonlarından hariç tutulması yönünde de çağrıda bulundu.

“Nefret ve kışkırtma körükleyen vakfı devlet desteklememeli”

Federal hükûmetin ırkçı vakıfların kamusal teşvik imkânlarından faydalanmasını engelleyecek yasal zemin oluşturması gerektiğine dikkati çeken Mete, “Almanya’da yaşayan milyonlarca Müslüman’ın alın teri dökerek kazandığı paralardan ödedikleri vergilerle, açıktan İslam düşmanlığı yapan ve Müslümanlara karşı halka nefret ve kışkırtma körükleyen bir vakfın desteklenmesi asla kabul edilemeyecek, sineye çekilemeyecek bir durumdur.” dedi.

“Hukuki Zemin sağlamlaştırılsın”

Yaptığı yazılı açıklamada uygulamaya dair hukuki zemin sağlamlaştırılmadığı takdirde İslam düşmanı söz konusu vakfın kamusal kaynaklardan milyonlarca Euro destek alabileceğinin altını çizen Mete, “AfD’ye yakın vakfın devlet finansmanından dışlanması, diğer partilere yakın vakıflarla alakalı finansman tartışmalarından çok daha öncelikli olarak ele alınmalıdır. Demokratik vakıfların oluşturulması ne kadar önemliyse antidemokratik vakıfların devlet desteği almaması da o derece önemlidir.” ifadelerine de yer verdi.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş