Dresden Kentindeki Oyun Parkında Göçmen Kökenli Kadına Irkçı Saldırı

Dresden Kentindeki Oyun Parkında Göçmen Kökenli Kadına Irkçı Saldırı

Almanya’nın Dresden kentinde göçmen kökenli bir kadın çocuk parkında ırkçı saldırıya uğradı. Saldırıda kadın hafif yaralanırken, zanlı olay yerinin yakınlarında göz altına aldı.

Almanya’nın Dresden kentindeki bir çocuk parkında sözlü ve fiziksel ırkçı saldırıya uğrayan göçmen kökenli kadın, hafif şekilde yaralandı. Polisin yaptığı açıklamada, 26 Ekim Çarşamba günü öğleden sonra, bir adamın oyun parkında kadını tekmelediği ve ‘görünüşü’ nedeniyle sözlü ırkçı hakaretlerde bulunduğu belirtildi.

Polisin soruşturma başlattığı olaydan elde edilen ilk bilgilere göre çocuk parkında Tunus kökenli olduğu öğrenilen kadın, saldırgan tarafından tekmelendi ve ırkçı hakaretlere maruz kaldı. 39 yaşındaki kadın saldırıda hafif yaralanırken, saldırganın da Hitler selamı verdiği kaydedildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, şüpheliyi olay yerinin yakınında göz altına aldı. Siyasi saikli suçlardan sorumlu emniyet birimi, saldırgan hakkında yaralama, hakaret ve anayasaya aykırı örgütlere ait işaretlerin kullanımı suçlarıyla soruşturma başlattı.

[post-refarans id=”13101″ taraf=”sol”]

Dresden’de Bir İlk Değil…

Dresden kentinde yaşanan bu saldırı münferit bir vaka değil. Daha önce de 2020 yılının haziran ve eylül aylarında aynı kentte Müslüman kadınlar ırkçı saldırıya uğramıştı. Haziran ayında Müslüman bir kadın, üç yaşındaki çocuğuyla sokakta yürürken saldırıya uğramış ve bunun sonucunda hem kendisi hem küçük çocuk yaralanmıştı. Saldırganlar ayrıca Müslüman kadına ırkçı hakaretlerde bulunmuştu.

Eylül ayında ise genç bir kadın saldırganlar tarafından fiziksel saldırıya maruz kalmıştı. Ayrıca kadının başörtüsünün saldırganlar tarafından başından çekip çıkarıldığı kaydedilmişti.

Yaşanan Olay Marwa El-Sherbini’yi Hatırlattı

Yaşanan saldırılar özellikle gerçekleştiği yer itibariyle Marwa el-Sherbini cinayetini hatırlattı. Marwa el-Sherbini, 2009 yılında çocuk parkında ırkçı hakarete maruz kaldığı olayın mahkemeye aksettirilmesi sonrası şahit olarak davet edildiği Dresden Eyalet Mahkemesi’nde eşinin ve üç yaşındaki oğlunun gözlerinin önünde 18 kere bıçaklanarak öldürülmüştü. (c)