Gündem

Almanya’da Elektrik Kesintisi Korkusu

Alman halkını uzun süreli elektrik kesintisi korkusu sardı. Hükümet ve bakanlıkların elektrik kesintileri senaryoları üzerine çalışması endişeleri daha da artırdı.
02 Kasım 2022
@shutterstock

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması sonrasında elektrik ve gaz fiyatlarında meydana gelen artış ve tedarik sorunları Alman halkının elektrik kesintilerinden korkmasına yol açtı. Vatandaşlar, elektrik veya gaz kesintisi durumunda nasıl hazırlanması ve neler yapılması gerektiği konusunda bilgi edinmeye başladı.

Elektrik tedarik ve dağıtımında sorunlar olmamasına rağmen hükümet ve bakanlıklarla siyasetçilerle yardım kuruluşlarının uzun süreli elektrik kesintisi senaryoları üzerinde çalışması endişeleri daha da artırdı. Bazı kurumlarda elektrik kesintisi tatbikatları da yapıldı.

Yapılan bir araştırmaya göre önümüzdeki kış elektrik dağıtımında sıkıntı yaşanacağını düşünen Almanların oranı yüzde 40’a ulaştı. Araştırmaya katılanların yüzde 51’i doğal gaz ve elektrikte yaşanacak olası darboğaz ve buna bağlı fiyat artışları nedeniyle para biriktirmeye başladığını söyledi.

Elektrikler Kesilirse Neler Olabilir?

Geniş bir alanı kapsayan uzun süreli elektrik kesintileri yaşanması halinde Almanya’da buna bağlı pek çok sistemin çökme ihtimali de bulunuyor. Elektrik kesintileri durumunda internet ve telefon hizmetleri sağlanamayacağı gibi, içme suyu tedariğinde de problemler oluşabilir. Buzdolapları ve soğutma sistemleri de çalışmayacağından gıdalarda bozulma meydana gelecek, market ve mağazalar başta olmak üzere pek çok binanın elektrikli sistemeleri de çalışmayacak.

Bu arada, elektronik ödeme sistemleri, bankamatikler, trafik lambaları, tünellerdeki havalandırmalar ve toplu taşıma gibi akla gelebilecek her alanda hayatın akışının durması söz konusu olacak.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş