Gündem

Hükümet Anlaştı: Aylık 49 Euro’luk Bilet Uygulamsı 1 Ocak’ta Başlıyor

Almanya’da 1 Eylül'den beri tartışılan ve aylık 49 Euro olması kararlaştırılan indirimli bilet uygulaması ile ilgili federal yönetim ile eyalet hükümetleri anlaşmaya vardı.
02 Kasım 2022

Almanya’da artan enerji fiyatları ve hayat pahalılığına karşı vatandaşa destek vaat eden hükümetin aylık 49 Euroluk bilet vaadi gerçeğe dönüşüyor. Federal hükümet ile eyaletlerin anlaştığı belirtilirken, 49 Euro’luk bilet uygulamasının büyük ihtimalle 1 Ocak’ta başlayacağı açıklandı.

Bugün gerçekleştirilen toplantıda, federal ile eyalet hükümetlerinin aylık 49 Euro’luk biletin finansmanı konusunda anlaştıkları kaydedildi. Anlaşmaya göre yıllık 3 milyar Euro tutarında bir bütçeye ihtiyaç duyulan uygulamanın masrafının ortak paylaşılması öngörülüyor. Yeni indirimli biletin yaz ayında uygulandığı gibi Almanya çapında otobüs ve bölgesel trenlerde geçerli olacağı aktarıldı.

Konuyla ilgili konuşan Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Weil (SPD) indirimi biletin 1 Ocak’ta başlaması gerektiğine dikkat çekti.

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada anlaşmanın büyük bir reform olduğunu söyledi. Federal Hükümetin yıllık 1,5 milyar Euro taahhütte bulunduğunu söyledi. Lindner, 1 Ocak’tan itibaren biletin kullanımda olması gerektiğini söyledi.

 

2 yıl 49 Euro Olacak 

Eyalet Ulaştırma Bakanları, 49 Euro’luk biletin 2 yıl için devam etmesi konusunda uzlaşmaya vardı.  İkinci yıldan itibaren biletin fiyatının ise artabileceği belirtiliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş