Toplum

60 Metrekarelik Evden Avrupa’nın En Meşhur Kalp Cerrahlığına

Ünlü kalp cerrahı Dilek Gürsoy çoçukluk yıllarının geçtiği evin önünden fotoğraf paylaştı. Gürsoy 60 m2'lik bir evde büyüdüğünü belirterek, "Azim varsa, Alçak gönüllük varsa, yiğit bir de anan varsa, şartlar ne olursa olsun, oluyor işte” ifadelerini kullandı.
03 Kasım 2022

Avrupa’da yapay kalp nakli gerçekleştiren ilk kadın doktor olan Dilek Gürsoy’un çocukluk yılları ile ilgili paylaştığı fotoğraf büyük ilgi gördü.

Dünyanın en tanınan ve saygın ekonomi dergisi Forbes’un Almanya’da yayınlanan son sayısına da kapak olan Gürsoy, çocukluk yıllarında Almanya’nın Neuss şehrinde yaşadığı binayı ziyaret etti.

Sosyal medya hesabından o anın fotoğrafını paylaşan 45 yaşındaki Gürsoy, “60 m2, 1 Oturma Odası, 1 Yatak Odası, 1 Mutfak, Tuvalet, Banyo… Azim varsa, Alçak gönüllük varsa, yiğit bir de anan varsa, şartlar ne olursa olsun, oluyor işte” ifadelerini kullandı.

Çok sayıda beğeni alan fotoğrafın altına yapılan yorumlarda başarılı doktora tebrik yağdı.

Dünyanın sayılı kalp cerrahları arasında yerini alan Dilek Gürsoy, henüz 10 yaşındayken babasını kaybetmişti annesi Zeynep Gürsoy ile birlikte zorlu yıllar geçirmişti. Başarılı cerrahın annesi Zeynep Gürsoy, 47 yıl fabrikada çalışıp, Dilek Gürsoy ile iki erkek kardeşini hem annelik hem de babalık yaparak büyütmüştü.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş