Toplum

Almanya’nın Nürnberg Şehrinde Kefen ile Defne İzin Çıktı

Almanya’nın Nürnberg şehrinde 16 Kasım 2022 tarihi itibariyle kefen ile defin artık mümkün. İlk defin provası gerçekleştirildi.
16 Kasım 2022

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bulunan Nürnberg şehrinde, talep edilmesi halinde, kefen ile defne izin verileceği açıklandı. 16 Kasım itibariyle yürürlüğe giren yeni uygulamanın ilk provası 15 Kasım tarihinde Nürnberg Güney Mezarlığı’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Nürnberg Mezarlıklar Müdürü Armin Hoffman ile Nürnberg Mezarlıklar Müdürlüğü Teknik Bölüm sorumlusu Angela Lachmann hazır bulundu. Armin Hoffmann, kefenle defin hakkında bilgi verdi. Söz konusu definde, mezarın önce küreklerle yarıya kadar toprakla doldurulduğunu, daha sonra kapatıldığını belirten Hoffmann, “Tabutla definde kürek yerine iş makinası ile toprak hemen kapatılmakta. Kısacası Müslümanların kefenle defin işlemi biraz daha uzun sürüyor.” diye kaydetti.

“Müslümanlar adına güzel bir gelişme”

IGMG Güney Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, inşallah Müslümanların artık kefenle, taputsuz defin işlemlerine müsade edildi. Emeği geçen tüm kardeşlerimize, özellikle bu işi takip eden IGMG Güney Bavyera Bölgesi Kurumsal İletişim Başkanı Ertan Sürekli kardeşime ve tüm dinî cemaatlere göstermiş oldukları ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum. Müslümanlar adına güzel bir gelişme olduğuna inanıyorum.” dedi.

“memnuniyetle karşılıyoruz”

IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Zeki Şeker de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yensiz ve yakasız, dikişsiz bir kaç parça bezden ibaret olan Kefen, bir yönüyle ölünün bedenini örtme görevini yerine getirdiği gibi bir yönüyle de insanın bu dünyadan bir şey götüremeyeceğini, doğduğu gibi çıplak gideceğini ve dünyanın faniliğini hatırlatması bakımından önemlidir. İslam’a göre ölen bir Müslümanı yıkamak, kefenlemek, cenaze namazını kılıp, defnetmek Müslümanlar için Farz-ı kifayedir. Bu ibadetin İslamî üsüllere göre yerine getirilmesine müsade edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Müslümanlara bu imkanı sunan devlet yetkililerine şükranlarımızı arz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Nürnberg Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Almanya’da tabutsuz, kefenle defnin Müslümanlar için önemli olduğunu belirtti. “Müslümanlar da Almanya’nın bir parçası deniliyorsa, burada İslami usullere göre defnedilmeleri bizlere verilen değeri, önemi gösterir. Burada yaşayan insanın buraya ait olduğunu daha iyi hissettirir. Aksi halde Müslüman vatandaşlarımız kendilerini bu topluma ait hissetmeyerek gönlü hep ülkesinde kalacaktır yani bir tarafı yarım kalacaktır.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş