Gençlik

Almanya’da Hükümetten Doğum Günü Primi: 750 Bin Gence 200 Euro!

Almanya’da hükümet, gelecek yıl 18 yaşına girecek olan 750 bin gence bir defaya mahsus 200 Euro prim vereceğini açıkladı.
17 Kasım 2022
@Shutterstock

Alman hükümeti bu yıl yaptığı çeşitli yardımlarla vatandaşları yüksek enflasyondan koruma çalışmalarına devam ediyor. Son olarak gençlere yönelik bir yardım planlayan hükümet, gelecek yıl 18 yaşına girecek olan yaklaşık 750 bin gence 200 Euro’luk doğum günü primi verileceğini açıkladı.

sadece kültürel faaliyetler için kullanılabilecek

Söz konusu primin özel bir telefon uygulamasıyla indirilebildiği aktarılıdı. Bu primin ise sadece kültürel faaliyetler için kullanılabilineceğinin altı çizildi. Kültür Bakanı Claudia Roth’tan yapılan açıklamaya göre, bu faaliyetler arasında örnek olarak kütüphane, sinema salonu, müze ve tiyatro gibi mekanlar yer alıyor.

başarı durumunda daha küçük yaş gruplarında denenecek

Hangi organizatör ve kurumların bu uygulamada aktif olarak yer alacağı ise henüz bilinmiyor. Ayrıca kültürel faaliyet ve normal alışveriş arasındaki sınırın nasıl çizileceği de netlik kazanmadı. Uygulamanın başarılı olması durumunda ise söz konusu primin daha küçük yaş gruplarında denenebileceği de gelen bilgiler arasında.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş