Toplum

IGMG Japonya Ayasofya Camii Pazar Günü Açılıyor

İslam Toplumu Millî Görüş’ün Japonya’nın Nagoya Bölgesindeki Tsushima kentinde inşa ettiği Tsushima Ayasofya Camii ve külliyesi Pazar günü açılıyor.
18 Kasım 2022
IGMG Tsushima Ayasofya Camii

İslam Toplumu Millî Görüş Japonya Ayasofya Camii Pazar günü yapılacak törenle açılacak. Açılış için IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün ile birlikte bir heyet de Japonya’da bulunuyor.

Açılışa IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün’ün yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti’nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, Türkiye’nin Nagoya Başkonsolosu Umut Lütfi Öztürk, Tsusihma belediye yetkilileri ile çok sayıda Müslüman katılacak.

IGMG Japonya Ayasofya Camii Japonya’nın üçüncü büyük metropol bölgesi olan Nagoya bölgesinde bulunan Tsushima kentinde bulunuyor.

IGMG Tsushima Ayasofya Camiin’de resmi açılış öncesi kılınan ilk cuma namazını da IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç Kıldırdı.

JAPONYA İSLAM BİLİM VE KÜLTÜR MERKEZİ

İslam Toplumu Millî Görüş Japonya Bölge ve Japonya İslam Bilim Ve Kültür Merkezi Başkanı Rekabi Seyitalioğlu, Pazar günü açılacak olan Ayasofya Camiinin bir külliye olarak inşa edildiğini ve toplamda 835 metre kare alanda hizmet vereceğini açıkladı.

Külliyenin namaz kılınacak camii 400 kişilik kapasiteye sahip bulunuyor. Külliyede ayrıca Kur’an ve din derslerinin de verileceği dersliklerle, gençlik lokali, kütüphane ve toplantı salonları bulunuyor.

Açılış için Japonya’da Bulunan IGMG Tanıtma Başkanı Selçuk Çiçek de sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Külliyenin resmî inşaat izni Türkiye’de Ayasofya Camii’nin açıldığı gün geldiği için cemaat, camiin isminin Tsushima Ayasofya Camii olmasını istedi.

Türklerin yanı sıra bölgede yaşan Pakistan asıllı Müslümanların da büyük desteği ile inşa edilen IGMG Tsushima Ayasofya Camii için Avrupa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği EMUG da katkıda bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş