Toplum

Japonya’da IGMG Ayasofya Külliyesi Hizmete Açıldı

İslam Toplumu Millî Görüş’ün Japonya’nın Nagoya Bölgesindeki Tsushima kentinde inşa ettiği Tsushima Ayasofya Camii ve külliyesi özel bir merasim ile hizmete açıldı.
20 Kasım 2022

İslam Toplumu Millî Görüş’ün Japonya’da inşa ettiği Ayasofya Camii 20 Kasım Pazar günü yapılan törenle açıldı. Açılış için IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, Nagoya Başkonsolosu Umut Lütfi Öztürk, Tsushima Belediye Başkanı Hibi Kazaaki, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar ve birçok STK ve basın temsilcileri de törende hazır bulundu.

Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta konuşan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün  yeni cami ve külliyenin, kent genelinde “iyinin, doğrunun, güzelin, faydalının temsili ile güler yüz ve kucaklayıcılığın timsali” olacağını söyledi.

“Hem kültürümüzü hem dinimizi tarih boyunca yaşayan milletiz.” diyen Ergün, Hucurat Suresi’nden “tanışıp kaynaşasınız diye sizi milletlere ve kabilelere ayırdık” ayetini okudu. Nesilleri İslam kültürüyle yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Ergün, kentte yaşayan Türk vatandaşlarına ve Müslüman milletlere çocuklarını camiye getirmeleri çağrısı yaptı.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün @Camiahaber

“Külliyemiz bu coğrafyaya hayırlar getirsin”

Japonya’nın üçüncü büyük metropol bölgesi olan Nagoya bölgesindeki Tsushima kentinde inşa edilen külliyenin açılışıyla ilgili IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün açıklamalarda bulundu. Külliyenin bu coğrafyaya hayırlar getirmesini dilediğini ifade eden Ergün, “İnfaklarıyla destek sağlayan her bir kardeşime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” diye kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen de mikrofona gelerek cami projesinin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere şükranlarını bildirdi. “Bu cami dinimizi ve millî beraberliğimizi genç nesillere taşıyacaktır.” diyen Güngen, caminin Japonya’daki tüm Müslümanlara hayırlı olmasını temenni etti.

Başkonsolos Öztürk ise  yapılış sürecine yakından şahit olduğu “birlik ve dayanışma eseri” caminin resmî, açılışına katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

IGMG Japonya Bölge Temsilcisi Rekabi Seyitalioğlu da “Başkentteki Tokyo Camisi gibi Tsushima Camii’nde de her daim Japon misafirler ağırlamayı hedeflediklerini” söyledi. İlk ruhsatın alınmasından projenin nihayete erdirilmesine kadar Japon dostları ile Müslüman halkların dayanışma hikâyesini anlatan Seyitalioğlu, sevinç göz yaşları döktü.

Eyalet ve kent bürokrasisi ile ve Japon iş insanlarının tebrik mesajlarının okunduğu programda edilen dua ve kırmızı kurdele kesimi ile caminin resmî açılışı da yapılmış oldu.

Japonya’nın üçüncü büyük metropol bölgesi olan Nagoya bölgesindeki Tsushima kentinde inşa edilen külliyenin açılışıyla ilgili IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün sosyal medyada da açıklamalarda bulundu. Külliyenin bu coğrafyaya hayırlar getirmesini dilediğini ifade eden Ergün, “İnfaklarıyla destek sağlayan her bir kardeşime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” diye kaydetti. Ergün, “Bu külliye, fedakâr insanlarımızın ve kıtalar ötesine uzanan birlik ve beraberliğimizin bu coğrafyadaki tarihî mührüdür. Maddi ve manevi destek veren tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.” dedi.

DÜNYA ÇAPINDA MÜSLÜMANLARDAN KATKI

İslam Toplumu Millî Görüş Japonya Bölge ve Japonya İslam Bilim ve Kültür Merkezi Başkanı Rekabi Seyitalioğlu, Ayasofya Camii’nin bir külliye olarak inşa edildiğini ve toplamda 835 metre kare alanda hizmet vereceğini açıkladı. Külliyede bulunan cami, 400 kişilik kapasiteye sahip. Külliyede ayrıca Kur’an ve din derslerinin de verileceği dersliklerle, gençlik lokali, kütüphane ve toplantı salonları bulunuyor. Külliyenin resmî inşaat izni Türkiye’de Ayasofya Camii’nin açıldığı gün geldiği için cemaat, camiin isminin Tsushima Ayasofya Camii olmasını istedi.

Türklerin yanı sıra bölgede yaşayan Pakistan asıllı Müslümanların da büyük desteği ile inşa edilen IGMG Tsushima Ayasofya Camii için Fransa’dan Almanya’ya, Avustralya’dan Kanada’ya birçok  Müslüman maddi manevi katkıda bulundu.

Tsushima Ayasofya Külliyesi

Tsushima Ayasofya Külliyesi Toplamda 835 metre kare alanda hizmet verecek. Külliyenin namaz kılınacak camisi 400 kişilik kapasiteye sahip. Külliyede ayrıca Kur’an ve din derslerinin de verileceği dersliklerle, gençlik lokali, kütüphane ve toplantı salonları bulunuyor.(aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş