Gündem

Düzcede 5.9 Şiddetinde Deprem Oldu

Düzce'de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremde 68 kişi yaralandı. Merkez üssü Gölyaka olan deprem dolayısıyla bölgede 8 bin bina hasar denetiminden geçecek.
23 Kasım 2022
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kent merkezinde dışarı çıkan vatandaşların bekleyişi sürüyor. ( Muhammed Enes Yıldırım - Anadolu Ajansı )

Türkiye’nin aktif deprem bölgelerinden Düzce’de 5,9 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremde can kaybı olmadı. Ancak evlerini terketmek için camlardan atlayan 2 kişi hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre deprem dolayısıyla bir kişi ağır olmak üzere 68 kişi yaralandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi AFAD, deprem sonrasında 123 artçı sarsıntı olduğunu ve sarsıntıların bir süre daha devam edeceğini bildirdi.

Düzce depremi İstanbul dahil Ankara, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Tekirdağ ve diğer çevre illerden hissedildi. Deprem uzmanları 5.9 şiddetinde olan depremin daha şiddetli hissedildiğini açıkladı.

Bölgede hasar tespit çalışmaları başladı. Türkiye İçişleri Bakanlığı en az 8 bin binanın denetimden geçeceğini açıkladı.

Deprem dolayısıyla en çok hasarın depremin merkez üssü olan Gölyaka ve çevresinde meydana geldiği bildirildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş