Gündem

Almanya’da Okul Yolundaki Cinayette 14 Yaşındaki Ece Hayatını Kaybetti

Almanya'da okul yolunda öldürülen 14 yaşındaki öğrencinin Türkiye kökenli Ece Sarıgül olduğu ortaya çıktı. Polisin başlattığı soruşturma sürüyor.
06 Aralık 2022

Almanya’nın Ulm kenti yakınlarındaki Illerkirchberg kasabasında okula giden iki kız çocuğuna bıçakla saldırı olayında mağdur öğrencilerin kimlikleri belli oldu. Saldırıda hayatını kaybeden kişinin 14 yaşındaki Ece Sarıgül olduğu açıklandı. Ece’nin 13 yaşındaki kız arkadaşı Nerea S. ise saldırıda ağır yaralandı. Yaralı kızın hastanedeki tedavisi sürüyor.

Öte yandan saldırıda 14 yaşındaki Ece Sarıgül’ü öldüren kişinin Eritre asıllı bir mülteci olduğu iddia edildi.

Sabah 7:30 sularında yaşanan olayda, saldırganın bir mülteci yurdundan elinde bıçakla çıktıktan sonra kız çocuklarına doğru geldiği ve bir şey söylemeden saldırdığı iddia edildi. Olay sonrası polisin saldırganın kaçtığı mülteci yurduna baskın yaptığı, saldırıyı işlediği tahmin edilen şahıs ile 2 kişiyi daha gözaltına aldığı bildirildi.

Ulm Cem Evinde Taziye

Bu arada , Ece Sarıgül’ün acılı ailesine taziye Ulm Cemevi’nde yapılacak.

Baden-Württemberg Eyalet İçişleri Bakanı Thomas Strobl da ailenin gıyabında taziyelerini bildirdi. Bakan Strobl “Bu zor zamanlarında ailenin yanında olduğumuzu ve acılarını paylaştığımızı bildirmek isterim.” şeklinde konuştu.

Akşam saatlerinde Ece Sarıgül’ün bıçaklandığı yerdeki anma ziyaretlerine katılan Illerkirchberger Markus Häußler de acılı aileye taziyelerini bildirdi ve “Illerkirchberg’ta tam olarak ne olduğunu ortaya çıkarabilmek için her şeyden önce bu olayı derinlemesine araştırmamız gerekmektedir.” dedi.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın sürdüğü açıklandı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş