Gençlik

Almanya’nın Köln Şehrinde Müslüman Üniversiteliler Bir Araya Geldi

Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Üniversiteliler Yatılı Eğitim Semineri programında üniversiteliler, "Türk Modernleşmesi - Din, Siyaset ve Toplumsal Değişme ve Felsefenin Büyük Soruları ve İslam Düşüncesi" başlıklı seminerlere katılmak üzere bir araya geldiler. 
08 Aralık 2022
@Camiahaber

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Gençlik Üniversiteliler Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu Üniversiteliler Yatılı Eğitim Semineri (UNIYES) programı IGMG Genel Merkez binasında Avrupa’nın farklı şehirlerinden 140 üniversitelinin katılımıyla gerçekleştirildi. 19-20 Kasım tarihlerinde gerçekleşen programda IGMG Gençlik Üniversiteliler Başkanı İsmail Türk, Prof. Dr. Hakkı Akın ve İbrahim Bahçi bulundu.

Prof. Dr. Mahmut Hakkı Akın, Türk Modernleşmesinin tarihi seyri ve süreç boyunca vuku bulan dini, siyasi ve toplumsal değişimler hakkında sunumunu gerçekleştirdi. Batının modernleşme sürecini dikkate alarak mukayeselerle Türk toplumundaki bu sürecin toplumsal ve kültürel temel farklarını ortaya koydu.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan İbrahim Bahçi UNİYES’in ikinci gününde katılımcılara felsefenin temel sorularına kuş bakışı sağlayan sunumuyla ilk oturumunu gerçekleştirdi. İkinci dersinde Nazari Perspektif ve Klasik İslam Düşünce ve İlim Geleneği ile ilgili sunumunda İslami ilimlerin teşekkülünden ve ilgilendiği meselelerden bahsetti. Ayrıca günümüzde de nazari perspektif ile ele alınması gereken meselelerin ve soru alanlarının İslam düşüncesi ve medeniyetinin esası ve dünya-tarihsel konumunun imkan şartı açısından kaçınılmazlığını vurguladı.

Üniversiteliler Başkanı İsmail Türk’ün kapanış konuşmasıyla sonlanan seminer bu yılın nihai UNİYES programı olarak sona erdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş