Gündem

Okul Kantininde Skandal! Ya Domuz Eti Yersin Ya da Ekmek, Su!

Fransa’da bir okul kantininde, çocukların domuz eti yemeye mecbur bırakılması büyük tepki çekti.
Mine Çelik
12 Aralık 2022
@shutterstock

Fransa’nın güneyinde bulunan Toulouse şehri yakınlarındaki Beaumont-sur-Lèze kasabasında sağ partili Belediye başkanı Olivier Carte okul kantininde domuz etinin tüm yemeklere karıştırılması talimatını verdi.

Eylül ayından beri geçerli olan bu direktif doğrultusunda okuldaki tüm yemeklere domuz eti karıştırılması tepkilerin sebebi oldu. Aileler Belediye Başkanı’nın kararını tepkiyle karşıladı.

“Ya domuz eti yersiniz ya da ekmek ile suyla idare edersiniz”

Kararın Müslüman ve Yahudi öğrencilere yönelik bir ayrımcılık olduğuna dikkat çektiler. Okuldaki Müslüman veliler yerel medyaya yaptıkları açıklamada, uygulamanın “ya domuz eti yersiniz ya da ekmek ile suyla idare edersiniz” manasına geldiğini ifade ediyorlar.

Konuyla İlgili Sosyal medyadan açıklamalarda bulunan sol parti Boyun Eğemeyen Fransa Toulouse Milletvekili Christophe Bex de Belediye Başkanı’na tepki gösterdi.

“Amaç, Müslüman ve Yahudi çocukları domuz eti yemeye zorlamak”

Bex, Beaumont-sur-Lèze’nin aşırı sağcı belediye başkanının, okul kantini personeline yemeklere domuz eti karıştırmasını dayattığına vurgu yapan milletvekili, “Bariz amaç: vejetaryanlar ile Müslüman ve Yahudi çocukları domuz eti yemeye zorlamak… ya da hiç yememeye zorlamak.” ifadelerini kullandı. Christophe Bex, kamu hizmetinde herkese eşit davranılması çağrısında bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş