Gündem

Paris’te Irkçı Saldırı Sonrası Sokaklar Karıştı: Yeni Detaylar Ortaya Çıktı!

Paris'ta aşırı sağcı bir kişinin 3 kişiyi öldürmesinin ardından PKK terör örgütü sempatizanları Paris sokaklarında polise saldırdı, etrafı ateşe verdi.
24 Aralık 2022

Fransa’nın başkenti Paris’te, Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne karşı yapılan ve 3 kişinin öldüğü saldırı sonrasında, terör örgütü PKK destekçileri sokaklara indi. Sloganlar atarak yürüyüş yapan PKK destekçilerine polisin müdahale etmesi sonucu arbede yaşandı.

PKK destekçileri, sokakları ateşe vererek polisle çatıştı, caddedeki araç ve dükkanlara zarar verdi. Olayın olduğu gün sokaklara inen PKK destekçileri bugün de yine Paris sokaklarında araçları yaktı.

“Yabancılar Hedefteydi, ama, Kürtleri Hedef Aldı mı Bilinmiyor”

Ahmat Kaya Kültür Merkezi’ne yapılan saldırı sonrasında olay yerine giden
Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “Saldırgan bilinçli olarak yabancıları hedef alsa da Kürtlerin özellikle hedef alındığı söylenemez.” açıklamasında bulunmuştu.

Darmanin’in konuşmasının ardından, Paris’teki Strasbourg Saint Denis’deki Ahmet Kaya Kültür Merkezi olarak bilinen binanın önündeki saldırının Kürtlere yönelik yapıldığını öne süren, PKK terör örgütü yanlısı bir grup, alandaki polislere saldırdı ve caddedeki araç ve dükkanlara zarar verdi.

Polis, saldırganlara göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Olaylar sırasında PKK terör örgütünü simgeleyen flamalar taşındı.

Paris Savcısı Laure Beccuau, 3 kişiyi öldüren saldırganın sabıkalı olduğunu ve olayın derinlemesine soruşturulduğunu açıkladı.

Ahmet Kaya Kültür Merkezi Saldırısı Sonrasında Paris Sokakları Karıştı

Saldırgan: “Ben Irkçıyım”

Bu arada saldırı dolayısıyla tutuklanan ve sorgulanan kişinin isminin William M. olduğu, emniyet yetkililerine saldırıyı ırkçı olduğu için düzenlediğini söylediği bildirildi.

Saldırganın 69 yaşında emekli bir tren makinisti olduğu, geçen sene Paris’te işlediği bir başka ‘ırkçı saldırı’ sebebiyle silahla zarar verme suçundan hapis cezasına çarptırıldığı, geçen hafta da kefaletle serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

Fransa’nın başkenti Paris’te, terör örgütü PKK destekçileri, üç kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırının ardından sokaklara indi. @aa

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş