Gündem

Almanya’dan Sonra Şimdi Fransa’da da İlaç Sıkıntısı Başladı

Almanya ve İngiltere’den sonra şimdi de Fransa’da ilaç sıkıntısı başgösterdi. Özellikle çocuklar için kullanılan antibiyotik şurubu amoxicillin bulunmuyor.
30 Aralık 2022
@shutterstock

Almanya’dan sonra şimdi de Fransa’da ilaç sıkıntısı yaşanmaya başladı. Eczaneler, pediatrik ilaçlar başta olmak üzere, ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlarla antibiyotik ilaçları temin etmekte zorluk çekiyor. Pek çok ilaçta yaşanan tedarik sorunu, ülke genelinde eczane ve vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Özellikle çocuklar için kullanılan antibiyotik şurubu amoxicillin tedarikinde zorlanan Fransa’daki eczaneler, diğer ilaçları da çok kısıtlı oranda temin edebiliyor. Eczacıların büyükler için kullanılan amoxicillin tabletlerini çocuklar için ilaca dönüştürmesi sonrasında büyükler için de antibiyotik ilaçların temini zorlaşmış bulunuyor.

Diğer birçok ilaçta da tedarik zorlukları büyümeye devam ediyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte artan enfeksiyonlar ve Çin’de Kovid-19 vakalarının artması da bu durumu daha da zorlaştırıyor.

Fransa Sağlık Bakanı Francois Braun, bu haftanın özellikle grip salgını sebebiyle ilaç temini ve hastanelerin yükü bakımından zorlu geçeceğini vatandaşların biraz sabırlı olmasını istedi.

Bu arada, Çin’in ilaç ihracatına getirdiği kısıtlamaların, Almanya ve İngiltere’den sonra ilaç sıkıntısı baş gösteren Fransa gibi diğer Avrupa ülkelerinde de ilaç sıkıntısına yol açacağı tahmin ediliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş