Toplum

Hasene Malavi’de Cami İnşa Ediyor

Hasene insani yardım derneği Malavi’de üç cami inşa ediyor. Camilerden birinin inşaatı tamamlandı, ikincisi tamamlanmak üzere ve üçüncü caminin inşaatına da başlanacak.
29 Aralık 2022
Hasene'nin Malavi'de yaptırdığı cami.

20 milyonluk nüfusa sahip Malavi’de nüfusun % 65’ini Hristiyanlar, geriye kalan kısmını da geleneksel din müntesipleri ve Müslümanlar oluşturuyor. Hasene insani yardım derneği kalıcı projeler kapsamında Malavi’de üç cami inşa ediyor. Camilerden birinin inşaatı tamamlandı, ikincisi tamamlanmak üzere ve üçüncü caminin inşaatına da başlanılmak üzere.

Mangoche şehrine bağlı Nasijid yerleşim yerinde inşa edilen Hacı Osman Küçük Camii 120 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edildi; ve üç erkek, bir bayan olmak üzere dört adet tuvalet, yedisi erkekler için, beşi bayanlar için olmak üzere toplam on iki abdest alınacak alanın yanı sıra bir de su kuyusu açılarak bölge insanın hizmetine sunuldu. 150 Müslüman ailenin yaşadığı yerleşim yerinde başka bir cami bulunmuyor.

Hasene derneği’nin cami inşa ettiği diğer ülkeler şöyle: Nijer (3 adet), Burkina Faso (1 adet), Sierre Leone (3 adet), Gana (1 adet), Nepal (1 adet), Malavi (3 adet, 2 tane daha planlanıyor), Togo (2 adet, 1 tane daha planlanıyor) ve Cibuti (3 adet).

Hasene Malavi’de cami çalışmaları ile Müslümanların takdirini topluyor.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş