Dünya

ABD’de “Hz Muhammed Resmi” Gösteren Profesör Görevden Alındı

ABD’de Hamline Üniversitesi’nde çalışan profesörün, Hz. Muhammed’in tasvir edildiğini iddia ettiği bir resim göstermesi sonrası görevden alınacağı açıklandı. 
11 Ocak 2023
@Shutterstock

ABD’nin Minnesota eyaletinde bulunan Hamline Üniversitesi’nde İslam Sanatları dersinde profesör, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) tasvir edildiğini iddia ettiği bir resmi öğrencilerine gösterdi. 14. yüzdılda çizildiği iddia edilen resimleri göstermesinin ardından Müslüman öğrenciler okul yönetimine şikayette bulundu.

New York Times’ta yer alan habere göre, söz konusu profesörün, Müslümanlar için Hz. Muhamed’in resminin çizilmesinin yasak olduğunu ve bu yüzden ders esnasında bu noktada tedbirler aldığını aktardı. Buna göre söz konusu derste profesörün, resmi göstermeden önce öğrencileri bu konuda bilgilendirdiğini, tereddüt yaşayan öğrencilerin kendisine konuyla ilgili gelebileceğini söylediği kaydedildi. Bunun üzerine öğrencilerden herhangi bir reaksiyon gelmediği iddia edildi.

“bu dinizime bir saldırıdır”

Ders sonrası ise Müslüman bir kız öğrencinin şikayette bulunduğu belirtildi. Yaşanan olayda kendisini bu topluma ait hissetmediğini belirten genz kız, kendisini dışlanmış hissettiğini kaydetti. Üniversitede bulunan diğer Müslüman öğrenciler de bu düşünceyi benimsediğini ve desteklediğini paylaştı. Öğrenciler, söz konusu resimlerin dinlerine bir saldırı olduğunun altını çizdi.

gelecek dönem görevine son verilecek

Üniversite Başkanı Fayneese Miller de Müslüman öğrencilere gösterilen saygının, öğrenimden daha ağır bastığının açıklandığı bir maili tasdikledi. Ayrıca söz konusu profesörün gelecek dönemden itibaren görevine son verileceği belirtti. Okul yönetimine de yapılanın İslam karşıtı ırkçılık olduğu aktarıldı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş