Toplum

Almanya’da Dar ve Orta Gelirlilere Ev Yok

Almanya’da ev fiyatları son 28 yılın zirvesine çıktı. Bu fiyatlarla dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olma hayali de suya düştü.
23 Ocak 2023
@shutterstock

Almanya Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü (DIW) Almanya’da son yıllarda konut fiyatlarının her yerde “patlama” yaptığını, bu fiyatlarla dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olmasının imkansızlaştığını bildirdi.

Enstitü tarafından yayımlanan bir rapora göre, konut fiyatlarında son 28 yılın zirvesi yaşandı. Sadece bazı kiralarda patlama yapmayan konut piyasasının bu şekilde aratması durumunda ise Almanya’da bir gayr-i menkul krizinin baş gösterebileceği tespit edildi.

Enstitü raporu Almanya’daki 97 şehirde yaptığı araştırmalar sonrasında yayımladı. Rapora göre, müstakil ev ve arsalarının yanı sıra apartman dairelerinin fiyatları da patlayıcı bir şekilde artmış bulunuyor.

2010 ile 2022 arasında ev fiyatlarının yüzde 150, arsaların da yüzde 130 arttığı belirtilen raporda, özellikle büyük şehirlerde büyük bir konut sıkıntısının yaşandığını, acilen ihtiyaca göre konut inşa projelerine başlanması gerektiğine işaret edildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş