Gündem

IGMG: “Kur’an-ı Kerim Yakmak Bir Provokasyondur, Soğukkanlı Olalım!”

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün ırkçı Rasmus Palu'dan'ın yeniden polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakmasını provokasyon olarak değenlendirdi ve kınadı. 
23 Ocak 2023
IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün @camiahaber

İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün, ırkçı Rasmus Paludan’ın polis korumasında tekrar tekrar Kur’an-ı Kerim yakmasını kınadı. Sosyal medyadan açıklama yapan IGMG Genel Bakanı Ergün, Kur’an-ı Kerimin yakılmasını provokasyon olarak değerlendirdi.

Ergün, bir provokasyon olan yakma eylemine karşı soğuk kanlı  olma çağrısında bulundu. “Dolayısıyla buna verilebilecek doğru cevap ancak bu utanç verici eylemi kınamak ve provokasyonlara karşı soğuk kanlılığı korumaktır.” diyen IGMG Genel Başkanı Ergün “Stockholm’de Kur’an’ın yakılmasını şiddetle kınıyorum. Kur’an yaklaşık 2 milyar Müslümanın kutsal kitabıdır. Ona saygısız davranış bir eleştiri ifadesi değildir. Bu çirkin adımı atmak isteyen kişinin niyeti bellidir: provokasyon.” ifadelerini kullandı.

Kemal Ergün Ayrıca, İsveç hükümetini Müslüman karşıtı ırkçılığa ve radikalleşmeye karşı adımlar atma çağrısında da bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş