Toplum

Almanya’da İkinci Kalorifer Yardımı: Çocuklu Aileye 640 Euro!

Almanya’da dar gelirliler için ikinci kalorifer yardımı kesinleşti. İki kişilik ailelere 540, çocuklu ailelere ise 640 Euro yardım yapılacağı açıklandı.
01 Şubat 2023
@Shutterstock

Almanya’da hükümet, dar gelirli aileler için ikinci kalorifer yardımını karara bağladı. Buna göre tek kişilik bir haneye 415, iki kişilik bir haneye 540, üç kişilik bir haneye ise 640 Euro kalorifer yardımı yapılacağı açıklandı. Üniversite öğrenciler ile meslek eğitimi gören gençler için ise söz konusu yardım 345 Euro olarak belirlendi.

Kimlere yapılacak?

İkinci kalorifer yardımı, ilkinde olduğu gibi yine tüm vatandaşlara yapılmayacak. Buna göre sadece 1 Eylül ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında en az bir defa kira yardımı veya devlet tarafından farklı bir yardım alan vatandaşlar kalorifer yardımı hakkına sahip olacak.

Ne zaman yapılacak?

Yardımın ne zaman yapılacağı ile ilgili hükümetten yapılan açıklamada, “Yardımların eyaletler tarafından bu yıl içerisinde ödenmesi hedefleniyor.” ifadeleri yer aldı. Yardım için herhangi bir başvuruda bulunulmasının gerekmediğinin de altı çizildi.

Almanya’da kalorifer yardımı

Almanya’da daha önce yapılan kalorifer yardımında yalnız yaşayan kişilere 270, iki kişi yaşayanlara ise 350 Euro yardım yapılmıştı. Üç veya daha fazla kişinn yaşadığı hanelerde ise üçüncü kişiden sonra kişi başı 70 Euro yardım yapılmıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş