Almanya Federal Sağlık Bakanı Lauterbach Alkol Tartışması Başlattı

Almanya Federal Sağlık Bakanı Lauterbach Alkol Tartışması Başlattı

Almanya Sağlık Bakanı Lauterbach, süpermarketlerdeki içki raflarının, alkol hastalığı olanları tehlikeye attığını ve bunun etik olmayan bir reklam şekli olduğunu söyledi. Lauterbach büyük tepki aldı.

Almanya Federal Sağlık Bakanı Prof. Dr. Karl Lauterbach, sosyal medya hesabından yayımladığı bir mesajla ülkede alkol tartışması başlattı.

Süpermarketlerdeki içki reyonunun gösteren bir fotoğraf paylaşan Sağlık Bakanı Karl Lauterbach “Süpermarketlerdeki bu tür raflar hakkında konuşulması gerekiyor. Burada alkolizm hastalarının kasıtlı olarak tehlikeye atılması söz konusu. Bu, etik olmayan bir reklam biçimidir.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Lauterbach’ın paylaşımına okuyuculardan olumlu tepki az gelirken, olumsuz tepkiler daha çok geldi.

“Almanya’da herkes her gün şarap içmiyor”

Kullanıcılardan birisi, “Evet, aynen! Ve et tezgahı da gitmeli! Ve tatlıların bulunduğu raflar da!” şeklinde tepki gösterirken bir başkası da “Bay Lauterbach, her şeyi kendi bakış açınızla değerlendiremezsiniz. Almanya’da herkes her gün şarap içmiyor.” İfadelerini kullandı.
“Toplum olarak çok fazla içtiğimize inanıyorum”.

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, ARD televizyonunda yayımlanan “Hart aber fair” programında sunucu Louis Klamroth’un, “Toplum olarak bir alkol sorunumuz olduğu düşünülebilir mi?” sorusuna “Evet, toplum olarak çok fazla içtiğimizi düşünüyorum. Kötü haber bu. İyi haber şu ki, son yıllarda genel olarak daha az görülmeye başlandı.” cevabını vermişti.

“Alkol Kesinlikle Sağlıklı Değil”

Daha önceleri, alkolün bir problem olmasına rağmen akşamları bir kadeh kırımızı şarabın faydalı olduğunu söyleyen Almanya Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’a en sert tepki ise alkol karşıtlığı ile tanınan gazeteci Nathalie Stüben’den geldi.

Gazeteci Stüben, Lauterbach’ı ilkeli olmamakla suçladı. Bakan Lauterbach’ın akşamları bir kadeh kırmızı şarabın faydalı olduğu yolundaki sözlerine karşı çıkan Nathalie Stüben, alkolün hiçbir koşulda sağlıklı diye satılmaması gerektiğini söyledi.

Stüben, Bakan Lauterbach’a karşı “Artık akşamları bir kadeh kırmızı şarabın sağlıklı olduğunu söyleyemezsiniz, bu modası geçmiş bir görüş.” dedi.