Gündem

Güney Hollanda’da Depremde Hayatını Kaybedenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Hollanda’da yaklaşık 1000 IGMG'li genç, sabah namazından sonra "asrın felaketi" olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
12 Şubat 2023
IGMG Güney Hollanda Gençlik Teşkilatınca, Schiedam Yıldız İslam Merkezi Camisi'nde, depremlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, yaralılar için dua edildi ve Kur'an-ı Kerim okundu. @aa

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Güney Hollanda Gençlik Teşkilatı’nın yaptığı organize ile, sabah namazında 1000 gençle depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gençler cenaze namazı için ülkenin farklı kentlerinden Schiedam’a geldi.

IGMG Güney Hollanda’ya bağlı Schiedam Yıldız İslam Merkezi Camisi’nde yapılan programda, depremlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, yaralılar için dua edildi ve Kur’an-ı Kerim okundu.

Namaz öncesi ve sonrası gençlere zem zem suyu, hurma, simit ve su dağıtıldı.

IGMG Güney Hollanda Gençlik Başkanı Ömer Kıraç, etkinlikte yaptığı konuşmada, gençlerin her hafta oturdukları kentlerdeki camilerde pazar günü sabah namazında buluştuğunu ifade ederek yılda bir kere soğuk hava şartlarına rağmen ülkenin farklı kentlerinden yüzlerce genç ile sabah namazında bir araya geldiklerini söyledi.

Kıraç, “Yaklaşık bir hafta önce hepimiz uyandığımızda elim deprem vakasını gördük ve şahit olduk. Rabb’im başta Türkiye’mize ve Suriye’de depremlerde vefat eden kardeşlerimize gani gani rahmet eylesin. Oradaki yaralı ve hasta kardeşlerimize de Rabb’im şifalar versin. Rabb’im o kardeşlerimizin yakınlarına da sabrıcemil ihsan eylesin. Rabb’im bir daha hiç kimseye bu acıyı yaşatmasın.” dedi.

Ülkedeki IGMG’ye bağlı tüm camilerde de aileler sabah namazında bir araya gelerek namazdan sonra depremlerde hayatını kaybedenler için dua etti. (aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş