Avustralya’dan Depremzedelere Destek Yağıyor

Avustralya’da Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Dandenong şehrinde camilerde düzenlenen hayır çarşılarında 135.000 dolar toplandı, Belediye Meclisi depremzedelere dualarla açıldı.

Mehmet Salih Doğan

Avustralya Bölgesi (ICMG) Dandenong Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Emir Sultan Camii külliyesinde Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için hayır çarşısı düzenlendi. Yoğun katılım sağlanan programda deprem bölgesine gönderilmek üzere 135.000 dolar toplandı. Hasene Derneğine teslim edilen bağışlarla depremzedelerin ihtiyaçları giderilecek.

Topladıkları bağış miktarının rekor bir seviye olduğunu belirten Dandenong Şubesi İrşad Başkanı Mehmet Salih Doğan, ilerleyen günlerde düzenleyecekleri başka kampanyalarla deprem bölgelerine yardımlar iletmeye devam edeceklerini belirtti.

Dandenong Belediye Meclisi dua ile açıldı.

Meclis Toplantısı Depremzedelere Dualarla Açıldı

Avustralya’nın Victorya Eyaletinde Müslüman nüfusun yoğun olarak bulunduğu Dandenong Belediyesi Meclisi’nin toplantısı Türkiye’deki depremzedeler için yapılan dua ile başladı.

Meclis’te Mehmet Salih Doğan’ın okuduğu duanın ardından Müslüman temsilciler belediye meclis üyelerine Avustralya’daki Türk topluluğunda bu zor zamanda gösterdikleri dayanışma sebebiyle teşekkür etti.

Uzun yıllar Dandenong Belediye Başkanlığı görevini yürüten belediye meclis üyesi Jim Memeti de depremde zarar görenler için toplamda 20.000 dolar yardım yapılacağı sözünü verdi.