Toplum

Almanya’da Kur’an Talebeleri Tüm Harçlıklarını Depremzedelere Bağışladı

Almanya'da IGMG Ruhr-A Bölgesi İKRA Hafızlık Kursu talebeleri, deprem sonrası hayatını kaybedenler için hatimler indirirken, tüm harçlıklarını da depremzedelere bağışladı.
Veli Karademir
17 Şubat 2023

Türkiye ve Suriye’de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Avrupa’da başlatılan yardım seferberliği sürüyor.

İslam Toplumu Milli Görüş Ruhr-A Bölgesi İKRA Hafızlık Kursu talebeleri de, Türkiye de yaşanan depremlerden dolayı büyük üzüntü yaşarken, orada ki mağdurların yanında olabilmek, onların azda olsa acılarını paylaşmak adına maddi manevi yardım seferberliği başlattı.

Depremin ilk gününden itibaren Ruhr-A Bölgesi 4 hafızlık kursunda hatimler indirilerek vefat edenler için dualar edildi. Hafızlık öğrencileri de depremzedelere gönderilmek üzere harçlıklarını Hasene derneğine bağışladı.

Öğrencilerin kendi aralarında topladıkları 3 bin 859 Euro’yu Hasene’ye teslim ettikleri öğrenildi.

Hafızlık Öğrencileri Kumbara ve Cüzdanlarındaki tüm parayı depremzedelere bağışladı

İKRA Hafızlık Kursu Hocası Hicran Bektaş depremden dolayı öğrencileriyle beraber çok büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, bir hafta boyunca hatimlerle, dualarla manevi olarak oradaki depremzedelere yardımda bulunmaya çalıştıklarını söyledi. Bektaş, “Kızlarımıza maddi destek yollamamız için tavsiyede bulunduğumuzda herkes kumbarasındaki ve cüzdanındaki bozuk paralara kadar getirip bize teslim ettiler.” diye konuştu.

IGMG Ruhr-A Bölge Başkanı Abdullah Kodaman, “Hafızlık kursumuzun bütün talebeleri kendi aralarında organize olarak Türkiye’mizdeki depremzede kardeşlerimize yardım göndermek istediler. Kendilerine, hocalarına, ailelerine yürekten teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Ruhr-A Bölgesi 4 hafızlık kursunda 126 talebenin eğitim gördüğü belirtilirken, 18 öğrencinin hafızlığını tamamladığı öğrenildi.(fk)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş