Gündem

Deprem Bölgesinde Konut İnşaatları Başlıyor

Deprem bölgesinde konut inşası Gaziantep'in Nurdağı ilçesinden başlandı. Tüm bölgede özgün mimarisiyle 73 bin 972 köy evi de yapılacak.
25 Şubat 2023
Deprem bölgesine inşa edilecek olan konutlara dair ön görselleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yayımladı.

Kahamanmaraş merkezli depremde yıkılan kent ve köyleyin yeniden inşası için ilk çalışma başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yapılacak olan ilk konutların Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde başlayacağını bildirdi.

Deprem bölgesindeki kalıcı konutların inşa edilmesi için zemin araştırmalarının sürdürüldüğünü açıklayan Bakan Murat Kurum, “Tüm çabamız, vatandaşlarımızı bir an önce evlerine kavuşturmak için. Sözleşmelerini imzaladığımız, zemin etüt çalışmaları tamamlanmış alanlarda hemen işe koyuluyoruz!” dedikten sonra TOKİ eliyle Nurdağı ve İslahiye’de ilk etapta yapılacak olan 855 konut için ilk kazmanın vurulduğunu da bildirdi.

Deprem bölgesinde yaklaşık 270 bin konutun inşa edileceği de açıklandı.

@murat_kurum

73 bin 972 Köy Evi Yapılacak

Ay sonuna kadar 14 bin konutun sözleşmesini imzalayıp inşa sürecini başlatacakları bilgisin de veren Çevre ve şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede 73 bin 972 köy evi yapacaklarını açıkladı. Bu evlerin güvenli, sağlıklı, yöreye uygun evler olacağını, ahırı, bahçesi ve özgün mimarisi ile inşa edileceğini ifade etti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş