Gündem

Köln’de Türkiye ve Suriye’deki Deprem Mağdurları İle Dayanışma Programı

Almanya'nın Köln kentinde, sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile Türkiye ve Suriye’deki depremlerde hayatını kaybedenleri anma ve depremzedelerle dayanışma programı düzenlendi.
26 Şubat 2023

Köln’de Türkiye ve Suriye’deki depremde vefat edenleri anma ve depremzedelerle dayanışma programı düzenlendi.

Köln’ün Ebertplatz meydanında düzenlenen programa Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker’i temsilen Köln Kalk Belediye Başkanı Claudia Greven-Thürmer ve SPD Milletvekili Tülay Durdu ile birlikte İslam Toplumu Millî Görüş Tanıtma Başkanı Selçuk Çiçek, IGMG Köln Bölge Başkanı Ali Bozkurt da katıldı.

Deprem dayanışma programı Almanya İslam Konseyi (İslamrat), İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG), Diyanet işleri Türk İslam Birliği, (DİTİB), Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB), İslam Kültür Merkezleri (VIKZ) tarafından organize edildi. Programda, İslami kuruluşlarla birlikte, farklı din ve inançlardan temsilciler de yer aldı.

Kur’ân-ı Kerîm tilavetinin yanı sıra depremde yaşamını yitirenler için sela okundu, yaraların kolayca sarılabilmesi için dualar edildi.

 

T. C. Köln Başkonsolosu Turhan Kaya yaptığı konuşmada “Milletimizin başı sağ olsun, acımız büyük. Ancak hep birlikte bunun da üstesinden geleceğiz.” dedi.

Köln Belediye başkanı Henriette Reker’in korona olması sebebiyle vekil olarak kürsüye gelen Köln Kalk Belediye Başkanı Claudia Greven-Thürmer “Türkiye’de enkaz görüntülerinden sağ insanın çıkabilmesi bir mucizeydi. Buradan resmî ve yardıma koşan halkın arama kurtarma ekiplerine canı gönülden minnettarız.” dedi.

İslam Toplumu Millî Görüş Tanıtma Başkanı Selçuk Çiçek, “Tarihte eşi ve benzerine az rastlanan bir dayanışma ruhu sergileyen insanlarımıza, teşkilatlarımıza, dinî cemaatlerimize ve tüm STK’larımıza ve onlarla koordineli çalışan Başkonsolosluğumuza teşekkür ediyoruz.” dedi. Çiçek, destek ve yardımlarını esirgemeyen Alman toplumuna, kurum ve kuruluşlarına da teşekkür etti.

Çiçek, “Asıl sınavımız ve imtihanımız şimdi başlıyor. Zira yetim, öksüz, ailesiz kalmış ve büyük bir travma yaşayan çocuk, kadın, erkek, genç ve yaşlı depremzedelerimizin sadece maddi değil, psikolojik ve manevi desteğimize de çok ihtiyaçları var. Dolayısıyla, onlara dönük kalıcı projelere ve çalışmalara da teşkilatlar olarak sizlerin desteğiyle öncülük etmeye Allahın izniyle devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Organizasyonun öncülerinden İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Teşkilatı Köln Bölge Başkanı Ali Bozkurt, Camia’ya konuşarak “asrın felaketi” olarak tabir edilen bu elim olayı Alman kamuoyunda daha fazla duyurmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Dernek ve sivil toplum kuruluşları olarak düzenledikleri yardım etkinlikleriyle depremzedelerin yanında olduklarını ifade eden Bozkurt, etkinliğe destek veren her kesimden insana teşekkür etti. (c, AA)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş