Gündem

Türkiye Seçimlerinde Oy Kullanacaklar Dikkat! Seçmen Kaydınızı Kontrol Edin

Türkiye dışında yaşayan Türk vatandaşlarının konsolosluklarda oy kullanabilmeleri için Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı olmak gerekiyor. Listede adı olmayanlar konsolosluklarda kayıt yaptırabiliyor.
12 Mart 2023
@shutterstock

Türkiye, 14 Mayıs 2023 tarihinde seçime gidiyor. Seçimlerde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verilecek.

Türkiye dışında yaşayan Türk vatandaşları da bulundukları yerlerdeki konsolosluklarda oy kullanabilecekler. Yurt dışındaki konsolosluklarda oy kullanabilmek için ise Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı olmak gerekiyor.

Yurt Dışı Seçmen Kayıt Bilgisi

Yurt dışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı olunup olunmadığı, e-devlet şifresiyle e-devlet platformu üzerinden sorgulanabildiği gibi, +90 312 44 9975 telefonlarıyla, yurt dışı seçmen kayıt bilgisi https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtdisi.jsp internet linkinden öğrenilebiliyor. Ancak bu link seçim takvimi kesinleşip seçmen kütükleri askıya çıkınca işleme açık olacak.

Konsolosluklarda Kayıt Yapılabiliyor

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’nde kaydı olmadığını tespit eden Türk vatandaşları adres beyanı için randevusuz olarak hafta içi her gün 08.30-16.30 saatleri arasında Türkiye’nin ilgili başkonsolosluğuna müracaat ederek başvurabilecektir. Adres beyanı için T.C. Nüfus cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı gerekiyor. Seçmen kütüğü kaydı, adres beyanı formu doldurularak konsoloslukta yapılabiliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş